Referendum neașteptat în Bulgaria: trei județe doresc alipirea la România

Un referendum cu adevărat surprinzător va avea loc în Bulgaria. Locuitorii din județele Vidin, Vrața și Montana vor fi întrebați în cadrul unui referendum local dacă doresc desprinderea de Bulgaria, iar apoi vor solicita alipirea la România, a explicat liderul acestei regiuni, Boris Kamenov.

Organizatorul protestului şi al strângerii de semnături, Boris Kamenov, a declarat pentru canalul de televiziune NOVA că unul dintre motivele acestei iniţiative este de a salva cele trei regiuni de corupţia din Bulgaria.

„Noi nu ar trebui să fim parte a acestei corupţii. Nord-vestul este cunoscut ca având luptători”, a spus Kamenov.

El a amintit că în trecut populaţia din regiunea sa natală s-a răsculat împotriva Imperiului Otoman şi a iniţiat revolta din septembrie 1923. Boris Kamenov a subliniat că oamenii din nord-vestul Bulgariei au luptat întotdeauna pentru ‘democraţie reală’.

Întrebat de ce nord-vestul Bulgariei doreşte să devină parte a României, Kamenov a menţionat fără ezitare eficienţa mai mare a sistemului judiciar românesc şi a luptei contra corupţiei. ”Sistemul lor judiciar este mai democratic şi mai reformat”, a afirmat el.

Un alt ‘separatist’ a spus că susţine iniţiativa întrucât în nord-vestul Bulgariei nu există locuri de muncă disponibile. „Muncim în Kozlodui, Plovdiv şi în alte oraşe şi nu există nimic aici”, a declarat el pentru postul de televiziune citat.

Iniţiatorul mişcării pentru independenţă a adăugat că numai după ce zona din nord-vestul Bulgariei ar obţine independenţa ar urma să fie prezentată României o propunere de anexare.

În legătură cu o eventuală similitudine între regiunile bulgare Montana, Vidin şi Vraţa, pe de o parte, şi regiunea catalană din Spania, Boris Kamenov a replicat că nord-vestul Bulgariei are nevoie de „un bărbat ca Puigdemont”, scrie stiripesurse.ro.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Referendum neașteptat în Bulgaria: trei județe doresc alipirea la România

  1. Staţia troleibuzului 15 din faţa BCR ( la 50 de m. de secţia de poliţie ), este complet blocată în fiecare zi de timişoreni.
    Aici nu se deranjază nimeni sa vadă cum opreşte troleibuzul în mijlocul şoselei, blocând circulaţia, nici cum se strecoara călătorii cu mare dificultate printre maşinile stationate, aparţinând unor oameni, timişoreni, deosebit de educaţi

Lasă un răspuns