Radu Ienovan: „Aşteptările au fost mult mai mari decât realizările”

La mai bine de o lună şi jumătate de la îndepărtarea lui Cosmin Stan, preşedintele clubului Ripensia Timişoara, Radu Ienovan, a vorbit despre motivele care au stat la baza renunţării la antrenorul liderului Ligii a IV-a Timiş, explicând şi procedura prin care s-a ajuns la decizia ce a uimit, la începutul iernii, suflarea fotbalistică din vestul ţării.

„Situaţia a devenit destul de tensionată după meciul cu Maşloc şi nu a fost deloc bună la finalul turului. S-au exprimat nemulţumiri, unele destul de vocale, mai ales după ce s-au pierdut două puncte cu Orţişoara, într-o partidă pe care am disputat-o acasă. Aşteptările au fost mult mai mari faţă de realizări, ţinând cont de jucătorii aduşi şi de condiţiile pe care membrii Consiliului Director s-au străduit să le asigure. Noi am avut unele slăbiciuni care au fost exploatate de anumiţi adversari şi s-a ajuns într-o situaţie tensionată în care trebuia făcut ceva: fie să se dea un vot de încredere conducerii tehnice, fie să se renunţe la aceasta. Nu eu am luat decizia, ci Consiliul Director. Există o piramidă decizională la Ripensia, a fost convocat acest for, care a luat în discuţie situaţia din cadrul echipei. Au fost păreri pro şi contra, în cele din urmă s-a luat decizia ca domnului Stan să i se revoce poziţia de la prima echipă. Eu i-am comunicat acest lucru, am pus în operă decizia luată de Consiliul Director. Dacă a fost bună sau rea vom vedea în viitor. Nimeni nu contestă însă meritele şi realizările lui Cosmin”, a explicat Radu Ienovan pentru Ripensia TV.

 

Fără cantonament pentru a economisi 5.000 de euro
Preşedintele grupării timişorene a expus şi motivul pentru care elevii lui Remus Steop nu vor pleca în cantonament în pauza dintre tur şi retur: „S-a luat decizie, de comun acord cu domnul Steop, să nu mai mergem în cantonament şi să folosim banii în alt mod. Trebuie să fim foarte atenţi în ceea ce priveşte partea financiară. Vrem să prioritizăm costurile, am considerat că nu este absolut necesar acest cantonament. Ne ajută foarte mult din punct de vedere financiar, anul trecut am cheltuit aproximativ 5.000 de euro cu stagiul de pregătire de la Valea lui Liman”.

Bugetul cu care Ripensia încearcă să urce în eşalonul al treilea este de aproximativ 50.000, a dezvăluit conducătorul grupării timişorene: „Dacă punem doar costurile legate de echipă, fără a ţine cont de cheltuielile pe care le facem cu amenajarea bazei sportive, avem, probabil, un buget de 40.000-50.000 de euro. Însă şi celelalte cheltuieli sunt importante, ne-am mutat în Ciarda Roşie, jucăm şi ne antrenăm pe terenul de acolo, a trebuit să facem investiţii mari. Am început cu suprafaţa de joc şi am continuat cu gardul împrejmuitor, cabinele de rezervă, tribuna şi băile. Vrem să aducem stadionul la un standard de liga a doua, asta presupune şi mărirea capacităţii la 1.500 de locuri, dintre care 500 pe scaune. Au fost investiţii destul de mari, în jur de 50.000 de euro într-un an şi jumătate de când am preluat baza sportivă din Ciarda Roşie. Avem contract de închiriere pe zece ani”.

 

Două noutăţi şi o revenire
Primele noutăţi din lotul Ripensiei sunt Claudiu Apro (Progresul Gătaia) şi Claudiu Sturza (Cocoşul Orţişoara). De asemenea, la echipă a revenit Flavius Petrişor, împrumutat în tur la Unirea Sânnicolau Mare, şi s-ar putea întoarce, tot de la trupa de pe Aranca, fostul căpitan Călin Uzun. „Ar putea reveni la noi, nu s-a luat încă o decizie în acest sens. Cu Uzun este o problemă legată de Unirea Sânnicolau Mare, pentru că el aparţine de acest club”, a punctat preşedintele Radu Ienovan.

Foto: Cosmin Dan (Ripensia Timişoara)


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns