Premiu naţional pentru timişoreanca Doina Mihăilescu

Printre creatorii premiaţi de către Uniunea Artiştilor Plastici din România pe anul 2015 se numără şi o timişoreancă: prof. univ. dr. Doina Mihăilescu, pictoriţă şi restauratoare, membră a Filialei locale a UAP, care a fost invitată la gala care va avea loc mâine, la Bucureşti.

Doina Valeria Mihăilescu este directorul Şcolii Doctorale din cadrul Facultăţii de Arte şi Design, profesor universitar şi director de program al secţiei Conservare restaurare în cadrul aceleiaşi facultăţi.

A urmat studiile de specialitate la Academia de Artă Bucureşti (absolvite în 1978) şi a Şcolii doctorale la Academia de Arte din Pecs, Ungaria (absolvite în 2002).

Artista s-a născut în 29 ianuarie 1953 la Reşiţa şi a făcut primii paşi în domeniul care a consacrat-o sub îndrumarea celebrului Ştefan Bertalan, la Liceul de Arte Plastice din Timişoara, unde a învăţat până în 1972.

Palmaresul ei cuprinde o suită de expoziţii personale de pictură deschise în ţară (la Bistriţa, Bucureşti, Bacău, Lugoj, Timişoara), dar şi în străinătate, în Germania şi Italia.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns