Poveştile din faţa porţii s-au mutat pe… Facebook, într-o comună timişeană

Nu se lasă seara în Denta fără ca subiectele cele mai importante ale zilei să fie discutate la porțile caselor. La givan participă în mod special doamnele, care au schimbat puțin tradiția. În locul cunoscutelor bănci din fața caselor se folosesc, mai nou, pe străzile de unde acestea au dispărut, scaune moderne, gata încălzite, scoase din case.

Mihai Tudose sau Brigitte Sfăt nu scapă de criticile localnicelor, însă nici vecinii care au vreo grădină mai aranjată. Dacă în Denta această tradiție se păstrează, la Moravița a dispărut, pentru că doamnele preferă să verifice Facebook-ul.

Puține sunt persoanele care mai ies în fața caselor pe bănci pentru a povesti cele mai importante subiecte ale zilei, cu toate că primăria a organizat un concurs, oferind premii localnicilor care și-au aranjat în mod deosebit spațiul din fața casei.

Deși competiția a avut loc în urmă cu circa doi ani, oamenii au continuat să ”concureze” neoficial, oferindu-le iubitorilor de socializare spații ideale unde se poate sta la givan. Facebook-ul însă, spune o localnciă din Moravița, a câștigat în defavoarea băncilor.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns