Poli, remiză „dinamică” la Botoşani >> 1-1, după ce la pauză s-a aflat în avantaj

La cum a decurs repriza secundă a partidei din această seară cu FC Botoşani, băieţii lui Florin Marin se pot declara nemulţumiţi cu obţinerea unui singur punct în nord-estul ţării.

Opt ocazii imense au ratat alb-violeţii în perioada menţionată, când conduceau cu 1-0, după reuşita lui Hernandez din ultimul minut al actului inaugural (şut din careu, la colţul scurt, după o pasă excelentă a lui Rufino), însă nu au reuşit să „închidă” meciul şi au fost taxaţi, când mai era un sfert de oră până la final, de un… timişorean. Într-o fază oarecum asemănătoare cu cea din care a punctat spaniolul lui ACS Poli, Petre Ivanovici, intrat de curând şi rămas singur cu Kirschtein, a scuturat cu sete plasa porţii apărate de german. Jucătorul cu profil ofensiv lansat în fotbalul mare de pepiniera Auto din cartierul Freidorf a ieşit din conul de umbră în care intrase după un start reuşit în noul sezon chiar în partida cu echipa-fanion a oraşului în care a crescut.

Hernandez a fost cel mai periculos om al oaspeţilor, el mai trecându-şi în cont o bară, în minutul 65, şi alte două mari ratări. Melinte şi Rufino, fiecare în două rânduri, şi Croitoru, jucător întâmpinat cu căldură la Botoşani, unde a cunoscut mari satisfacţii în plan sportiv, nu s-au „lipit” nici ei de gol.

În prima repriză, timişorenii au fost timizi în atac, dar au reuşit să înscrie, iar în a doua au făcut spectacol, însă au scos mingea din propria poartă, ratând obţinerea celei de-a patra victorii stagionale şi luându-şi deja adio de la play-off.

FC Botoşani: Iliev – Dimitrov, Cordoş, Plămadă, Acsinte – Bordeianu (Ivanovici ’54), Vaşvari – Hadnagy, Cabrera, Martinus (Fulop ’68) – D. Roman. Rezerve neutilizate: Pleşca, Popovici, Miron, R. Costin, Cucu.

ACS Poli Timişoara: Kirschstein – Belu, Luchin, Cînu (Scutaru ’72), D. Popescu – Melinte, Llorente – Hernandez, Croitoru (Ov. Popescu ’79), Curtean – Rufino (Elek ’81). Rezerve neutilizate: Smaranda, Artean, Poparadu, Mailat.

Cartonaşe galbene: Hadnagy ’48, Plămadă ’90 / Curtean ’30, Cînu ’35, Croitoru ’50, Elek ’87.

Arbitri: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea), Sebastian Stoianov (Constanţa), Stelian Slabu (Braşov). Rezervă: Eduard Ioniţă (Constanţa). Observatori: Sorin Boca (Iaşi), Cristian Văsc (Târgu Lăpuş).

„Sunt dezamăgit, pentru că am pierdut două puncte. Am avut ocazii mari, puteam închide jocul. Portarul Iliev a fost cel mai bun jucător de pe teren, a scos mingi incredibile. Până la urmă este bine că am câştigat un punct, dar astăzi trebuia să ne impunem. În prima repriză ne-am închis în apărare, iar în a doua am fost periculoşi. S-a accidentat şi Cânu, l-am schimbat, apoi a existat o nesincronizare în centrul apărării şi a venit acel gol”, a spus la microfonul Digi Sport, vizibil mâhnit, tehnicianul polist Florin Marin.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns