Poli – Petrolul, partidă cu miză financiară

Ultima rundă din sezonul regulat al Ligii I la fotbal debutează astăzi cu meciul dintre ACS Poli Timişoara şi Petrolul Ploieşti, programat, cu începere de la ora 20,30, pe stadionul „Dan Păltinişanu”.

Pe lângă miza sportivă, de a nu-şi îngreuna situaţia în clasament înaintea fazei play-out, alb-violeţii au şi un interes financiar, păstrarea poziţiei a 11-a urmând să aducă în conturile şi aşa cam goale ale clubului bănăţean suma de o sută de mii de euro, aproximativ echivalentul tuturor salariilor pe o lună.

În plus, se vorbeşte din nou despre înlocuirea lui Florin Marin în cazul unei înfrângeri cu „lupii” galbeni.

„Meciul cu Petrolul este unul foarte important, mai ales prin prisma victoriei obţinute de FC Voluntari în etapa trecută contra Stelei. Este o partidă cu miză deosebită pentru ambele echipe. O victorie ne-ar asigura un plus de linişte în perspectiva sezonului de play-out. Petrolul a avut o campanie de transferuri bună, a adus jucători de calitate. În meciul cu Viitorul ploieştenii au avut o evoluţie bună, au avut în special o primă repriză bună. Având în vedere că nu au câştigat de mult timp şi nu am învins nici noi, va fi cu siguranţă un joc disputat. Punctele sunt importante pentru ambele formaţii. La Iaşi am obţinut un punct important ca moral, pentru staff şi pentru club. În plus, cu acest egal suntem înaintea celor de la Voluntari”, a declarat Florin Marin.

Managerul sportiv Daniel Stanciu a ţinut să liniştească apele la ACS Poli înaintea importantului examen cu Petrolul, infirmând încă o dată zvonurile despre relaţiile reci pe care le are cu antrenorul fotbaliştilor alb-violeţi: „Nu există nici un diferend între noi. Tot ce am discutat cu profesorul Florin Marin a fost din punct de vedere sportiv. Este normal să existe şi lucruri văzute în mod diferit, dar asta nu înseamnă că nu avem acelaşi interes, adică acela de a salva echipa. De aceea am şi venit în ultima vreme alături de el la conferinţele de presă, tocmai pentru a întări acest lucru”.

De la ACS Poli lipsesc în continuare din motive medicale jucătorii Gabriel Cânu, Prince Rajcomar, Pedro Henrique şi Dorin Goga. Revine, în schimb, Peter Elek, refăcut după accidentarea suferită la braţ.

Etapa a 26-a continuă sâmbătă cu partidele CSU Craiova – CFR Cluj (ora 14), ASA Târgu Mureş – FC Botoşani şi Steaua Bucureşti – CSMS Iaşi (ambele de la ora 20,30).

Duminică vor avea loc duelurile Concordia Chiajna – FC Voluntari (ora 18) şi Astra Giurgiu – Dinamo Bucureşti (ora 20,30), iar luni, în epilogul rundei, se vor întâlni Viitorul Constanţa şi Pandurii Târgu Jiu (ora 20,30).


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns