An plin pentru bicicliștii timișoreni

”Verde pentru Biciclete” împlinește zece ani de existență, care vor fi sărbătoriți prin realizarea unor proiecte importante. Ca în fiecare an, rămân în calendarul bicicliștilor deja tradiționalele pedalări de primăvară, de toamnă, Turele cicliste bănățene și acțiunea ”Cochete pe biciclete”.

Noutăți în acest an vor fi ”Ride of Silence”, din luna mai (este vorba despre un eveniment internațional dedicat bicicliștilor victime ale accidentelor rutiere) și ”Pedalarea copiilor”, din iunie.

În calendarul reprezentanților comunității ”Verde pentru Biciclete” a fost inclusă și o conferință națională, în septembrie, la care vor participa reprezentanți ai marilor orașe din țară, dar și ai Capitalei, dorința fiind de a se realiza de la nivel central schimbări în beneficiul participanților la trafic.

Și sărbătorirea unui an de când strada Mărășești a devenit zonă pentru biciclete a fost inclusă în calendar, în luna iulie, iar voluntarii din cadrul comunității vor ajunge, în noiembrie și decembrie, în liceele din oraș pentru organizarea unor concursuri de educația rutieră.

Fluturași pentru șoferi

 

Conducătorii auto care își parchează mașinile pe pistele pentru biciclete vor avea surpriza să descopere pe parbrize fluturași prin care sunt anunțați care sunt consecințele deciziei lor.

”Verde pentru Biciclete” a realizat 500 de asemenea flyere care vor fi amplasate în diverse locuri.

Bicicliștii se vor putea aproviziona cu asemenea fluturași pe care îi pot folosi pentru a le atrage atenția șoferilor asupra greșelilor.

Timișoara, într-o aplicație internațională

Unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte ale comunității, din acest an îl reprezintă colectarea informațiilor despre rutele bicicliștilor din Timișoara. Într-o primă fază, pentru realizarea proiectului ”Map your way” bicicliștii vor colecta datele din teren pe care le vor transmite pe aplicația ”Strava”, folosită la nivel internațional, unde se va crea un grup special pentru Timișoara.

”Voluntarii de la <<Verde pentru Biciclete>> vor colecta datele, urmând să le analizeze și să le prezinte Comisiei de circulație din cadrul Primăriei Timișoara, făcând, de asemenea, propuneri pentru realizarea unor schimbări în beneficiul tuturor participanților la trafic”, a declarat Ana Munteanu (foto, stânga), project manager al mișcării ”Verde pentru Biciclete”.

Un timișorean care folosește des vehiculul pe două roți pentru a ajunge la serviciu, de exemplu, știe foarte bine rutele pe care le urmează. Aceste date sunt esențiale, biciclistul putându-le oferi voluntarilor din comunitate informații referitoare la traficul de pe ruta sa și la posibilele variante pentru noi piste de biciclete. Toate datele colectate vor fi analizate și transmise mai departe reprezentanților administrației locale, pentru a se realiza anumite schimbări acolo unde este necesar.

Pași spre un oraș… civilizat

Nu doar starea precară a pistelor pentru biciclete ori lipsa de bun-simț a unor șoferi față de cei care circulă pe două roți sunt în atenția comunității bicicliștilor din Timișoara. Pașii spre un oraș civilizat se fac și… pedalând.

Există deja două mari companii din Timișoara care au cerut sprijinul reprezentanților de la ”Verde pentru Biciclete” în realizarea unor programe prin care să îi implice pe angajați să folosească cât mai mult bicicletele. De asemenea, există și un proiect care să vină în sprijinul turiștilor care vizitează orașul. Astfel, se dorește realizarea unui sistem de bike-sharing care să le permită vizitatorilor, printr-o simplă aplicație, să afle de unde poate împrumuta o bicicletă pentru a o folosi.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns