Pesticidele de pe fructe și legume, ușor de îndepărtat

Există trei metode prin care se elimină pesticidele cu care pot fi stropite fructele şi legumele pe care le cumpărăm din comerţ. Din fericire, acestea sunt la îndemâna oricui şi au ca bază ingredientele pe care le găsim în bucătărie: oţet şi bicarbonat de sodiu.

Minimum două mese de legume şi fructe consumate zilnic înseamnă garanţia unui organism sănătos şi viguros. Însă doar în teorie, pentru că în realitate acestea sunt modificate semnificativ de substanţele chimice menite să le potenţeze creşterea: pesticidele şi erbicidele.

Nitraţii, azotaţii, fosfaţii sunt hrană pentru plante şi otravă pentru organismul uman. Şi, cu ştiinţă sau nu, ne-o administrăm zilnic, dacă nu am învăţat să ne protejăm. În mod surprinzător, nu microbii de pe fructe şi legume reprezintă marea problemă, ci pesticidele şi chimicalele cu care au fost stropite pentru a creşte mari, frumoase şi pentru a ţine dăunătorii departe.

Avem grijă de veselă, o spălăm de atâtea ori, deşi o ţinem în dulap, dar mâncăm un măr doar după ce îl ştergem de tricou sau după ce îl trecem zece secunde prin apă. Sunt trei soluţii simple, testate, pentru această problemă.

Prima, acceptată la nivel mondial de specialişti, este să spălăm fructele şi legumele cu un amestec de oţet şi apă (o parte oţet, patru de apă). Lăsăm fructele în lichidul acesta câteva minute.

A doua soluție: punem bicarbonat de sodiu şi sucul de la o lămâie în apă, apoi adăugăm fructele şi legumele. Lăsăm amestecul să acţioneze cinci minute.

Ultima soluţie constă în îndepărtarea cojii, chiar dacă aceasta conţine cei mai mulţi nutrienţi, ori în fierberea fructelor şi legumelor.

Foto arhivă


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns