Patricia Kaas, interviu în exclusivitate pentru timişoreni

– Sunteți una dintre cele mai cunoscute artiste ale Franței, cu milioane de discuri vândute în lumea întreagă și o mulțime de fani. Un drum de succes străbătut de fetița talentată născută din tată francez și mamă nemțoaică în Saarbrücken, oraș situat la granița Germaniei cu Franța. Cum a început cariera dumneavoastră?
– Cu o audiție la Paris, în studioul unei companii de înregistrări. Celor de acolo le-a plăcut ce au auzit și au venit după mine la Saarbrücken. La acea vreme, vorbim de anul 1985, nu exista Internet, iar lucrurile se petreceau în mod cu totul diferit față de acum: dădeai o probă, apoi plecai acasă și așteptai să fii căutat. Putea dura o săptămână, o lună sau… nu te mai căuta nimeni. M-am întors la Paris și am înregistrat primul meu single, dar piesa nu prea a avut succes… Nu știu din ce cauză, poate nu a fost momentul oportun, ori poate nu a fost piesa potrivită… Doi ani mai târziu, mama mea era foarte bolnavă, și am vrut să-i fac o bucurie, să fiu o cântăreață cunoscută, așa cum și-a dorit mereu. Așa că i-am sunat pe cei de la Paris și i-am întrebat dacă nu au o piesă pentru mine. Aveau, era „Mademoiselle Chante le Blues”. Și așa a început cariera mea… Când devii cunoscut, pentru a te menține în atenția oamenilor, muncești mult, pentru că nu e suficient să ai talent, important este să ai oameni potriviți în jurul tău și să muncești! Efort susținut, în luni, în ani, pentru că numai așa se poate menține un artist de succes!

– Cum vă alegeți repertoriul?
– Eu nu sunt compozitoare, dar consider că este foarte important să îmi petrec timp cu compozitorii, pentru a adapta, ca să spun așa, melodiile pe stilul meu de interpretare. Îmi place să simt melodiile, astfel le pot interpreta cât mai bine.

– Aveți vreo piesă favorită, dintre cântecele dumneavoastră?
– Îmi este destul de greu să aleg, dar hai să indic una: „Entrer Dans la Lumiere”. Este un cântec despre cineva care ajunge în lumina reflectoarelor, despre cineva care se înalță la cer, despre o persoană iubită pe care o pierzi, despre un copil care vine pe acest Pământ. Este un cântec despre atât de multe lucruri…

– În urmă cu câțiva ani, ați decis să vă retrageți din lumina reflectoarelor, dar nu ați putut sta departe de scenă și de fani. Ce ne puteți spune despre acest nou turneu al dumneavoastră?
– Retragerea a fost, pentru mine, un punct de renaștere artistică și personală, care a dus la “Patricia Kaas”, primul album omonim din cariera mea, al zecelea disc de studio, prima colecție de titluri originale după 13 ani. Este o nouă călătorie a vieţii mele spre femeia care sunt astăzi, femeia care se simte bine în pielea ei şi care se uită cu plăcere în oglindă. Am susținut, deja, 65 de spectacole, și m-am bucurat să văd că oamenii mă primesc cu căldură și își amintesc melodiile mele. Atunci când tu, ca artist, ajungi la un echilibru în toate aspectele vieții tale, când ești împăcat cu tine, această siguranță emană și în modul în care te prezinți pe scenă, în care cânți, în care te miști, iar cei din sală simt imediat acest lucru.

– Pe 26 iunie, veți susține un concert la Timișoara, prima apariție în orașul de pe Bega. Ați inclus, în repertoriul pentru concert, și melodii cunoscute, sau doar piese de pe noul album?
– Și hituri mai vechi, și cântece noi. Știu că oamenii care vor veni la spectacol vor dori să audă „Madmoiselle Chante le Blues”, „Mon mec à moi” ori „Il me dit que je suis belle”, așa că le vor auzi. Într-un nou aranjament muzical pe care-l vor aprecia cu siguranță. Cum sunt sigură că vor aprecia și piesele de pe noul meu album! Aș vrea să vă mai fac o mărturisire: cel mai bine mă simt atunci când sunt pe scenă, în fața publicului. Când văd acei oameni care au cumpărat un bilet și alocă timp să vină să mă vadă și să mă asculte, știu că aprecierea lor pentru mine este reală. Și eu nu vreau să-i dezamăgesc!


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns