Papa Francisc, atacat în Mexic. ”Nu fi egoist!”, i-a răspuns Suveranul Pontif (VIDEO)

Papa Francisc, care este de obicei calm şi binevoitor cu admiratorii săi, şi-a pierdut în mod evident cumpătul cu o persoană care a tras atât de tare de el, încât a căzut peste un copil aflat într-un scaun cu rotile, la Morelia, în timpul vizitei sale în Mexic, transmit miercuri Reuters şi AFP, evocând un film care circulă pe reţelele de socializare.

Înregistrarea video arată că Suveranul Pontif, care mergea pe jos pe lângă o mulţime de credincioşi în perimetrul unui stadion, s-a oprit la un moment dat pentru a saluta copiii cu handicap care erau aşezaţi. Două braţe s-au întins să-l prindă şi persoana care a făcut acest gest parcă nu ar fi vrut să-l mai lase să plece, chiar şi după ce papa şi-a pierdut echilibrul iar pieptul său a apăsat capul unui copil, relatează agenţia Reuters.

Asistenţii şi agenţii de securitate l-au ţinut pe papă să nu se prăbuşească. După ce a revenit la poziţia verticală, suveranul pontif, în vârstă de 79 de ani, şi-a întors privirea supărat. S-a uitat la persoana respectivă, a ridicat vocea şi a spus de două ori în limba spaniolă: ‘Nu fi egoist!”.

Din imagini nu reiese clar dacă persoana care a cauzat acest incident, petrecut marţi, a fost bărbat sau femeie, mai notează Reuters citată de agerpres.ro.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns