Obiectiv neschimbat pe semicerc

În ciuda problemelor financiare, handbaliştii şi conducătorii Politehnicii Timişoara rămân concentraţi pe prinderea unui loc de play-off, ţintă ratată în sezoanele precedente.

„Rămânem fideli obiectivului de play-off. Decembrie a fost o lună încărcată pentru noi. Avem un susţinător, pe Sport Club Municipal, mă voi întâlni cu domnul Radu Ţoancă pentru a pune la punct unele lucruri. Sportul şi cultura sunt afectate de o rezoluţie nefericită (n.r. – hotărârea Curţii de Conturi ce a blocat finanţarea publică la Timişoara). Mi se pare nepotrivit să nu avem răspuns la contestaţiile depuse. Suntem în tratative cu mediul privat, aşteptăm sfârşitul lunii ianuarie, sperăm ca atunci să avem ceva concret. Aşteptăm şi rezoluţia Consiliului Judeţean Timiş. Perioada transferurilor s-a încheiat, facem un plan de bătaie pentru sezonul viitor, să vedem ce jucători vom aduce la vară. În ciuda problemelor, echipa a dovedit că are caracter. Apreciez atitudinea băieţilor, ei formează un grup unit. Le-am plătit un salariu şi prima de joc pentru meciul cu Steaua. Şi eu sunt nemulţumit de actuala situaţie, până la urmă este o decizie politică, să nu ne ferim să spunem acest lucru”, a declarat, astăzi, preşedintele executiv al Politehnicii Timişoara, Ioan Silviu Doboşi.

„Vrem să jucăm în play-off şi vom face totul pentru realizarea acestui obiectiv. Băieţii au arătat caracter”, a spus şi antrenorul principal al handbaliştilor alb-violeţi, Pero Milosevici.

 

Nemulţumirea lui Milosevici
Alb-violeţii au reluat antrenamentele în formulă incompletă, de la primele şedinţe de pregătire din 2016 lipsind internaţionalii Cristian Fenici, Demis Grigoraş şi Zlatko Daskaloski, convocaţi din nou la reprezentativele de seniori ale României şi Macedoniei.

În plus, Iulian Halcă s-a operat în data de 21 decembrie şi mai are nevoie de cel puţin două săptămâni pentru a-şi reveni complet.

„Ca antrenor sunt nemulţumit că nu am toţi jucătorii la dispoziţie. Daskaloski se va întoarce primul, apoi şi Fenici şi Grigoraş. Ei vor avea nevoie însă de odihnă, va trebui să le dăm cinci zile de pauză la revenirea de la loturile naţionale”, a punctat Milosevici.

 

Programul amicalelor
Până la prima partidă oficială din 2016, cu Minaur Baia Mare, programată în 4 februarie, la sala „Constantin Jude”, handbaliştii alb-violeţi vor disputa o serie de meciuri amicale.

Primele teste vor avea loc pe 15 şi 16 ianuarie, contra echipei CSM Oradea, existând şi varianta disputării celui din urmă joc cu rivala regională HC Adrian Petrea Reşiţa.

Vor urma confruntările cu formaţiile din Turda şi Oroshaza, în 22 şi, respectiv, 23 ianuarie, ultimele confruntări fără miză urmând să aibă loc la Sabac, în Serbia, cu echipa locală RK Metaloplastika, în 27 şi 28 ianuarie.

„Avem nevoie de minimum cinci meciuri de verificare”, a ţinut să precizeze tehnicianul muntenegrean Pero Milosevici.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns