Oază de relaxare, nu departe de Timişoara (foto/ video)

O staţiune aflată nu foarte departe de Timişoara este o adevărată oază de relaxare, care atrage tot mai mulţi români din zona de vest a ţării.

La 150 de kilometri de capitala Banatului, în Provincia Voivodina (Serbia – la 8 kilometri de Subotica), se află cocheta şi superba aşezare Palić, considerată între primele cinci destinaţii turistice din ţara vecină.

Palić, care are în jur de 8.000 de locuitori permanenţi, este o staţiune balneoclimaterică datând din secolul al XVII -lea, plină de izvoare termale.

Unul dintre punctele de atracţie este Lacul Palić. Are suprafața de 3,8 km², lungimea – 17 kilometri, lăţimea medie – 650 de metri și adâncimea medie – doar 2 metri.

Lacul este arie protejată, dar pe el se navighează (are debarcader şi pot închiria bărcuţe). De asemenea, se poate înota, în zone special amenajate.

Pe faleza din apropiere există posibilitatea practicării drumeţiilor şi ciclismului. Tot acolo, sunt foarte multe terase, restaurante şi parcuri de distracţii.

Un alt punct de atracţie în Palić este grădina zoologică, fondată în anul 1949 şi care se întinde pe 10 hectare.

Este o adevărată oază de verdeaţă (sunt 270 de specii de arbori şi arbuşti), cu animale de pe toate continentele (65 de specii), dar mai ales cu un urs care ştie cum să-şi primească vizitatorii.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns