O voce de aur a Timișoarei (video)

Pentru majoritatea oamenilor muzica înseamnă o evadare din cotidianul stresant, o bucurie, o reîncărcare a bateriilor.

Doi tineri din Timișoara au decis să producă, să cânte și să compună prima lor piesă. Bianca Mihăescu, absolventă a Facultății de Muzică, membră a corului Filarmonicii Banatul și masterandă, a compus și a interpretat o frumoasă melodie, intitulată ”Hello World”.

Cei care doresc să asculte piesa muzicală o pot găsi pe youtube. Bianca povestește că nu e la prima compoziție:

”În clasa a XI-a, pe când eram la Colegiul Național de Artă ”Ion Vidu”, am pus pe note primul cântec, pe care l-am interpretat apoi în clasa a XII-a, cu ocazia predării cheii. Se numea ”The last good-bye”.

Sprijiniți de prieteni

Anul trecut, tânăra s-a pus din nou în fața portativului. Timidă și neîncrezătoare, nu prea a dorit să-i arate prietenului ei, Vlad Gârboni, și el absolvent al Colegiului Național de Artă ”Ion Vidu”, secția pian, creația ei.

Acesta a insistat și i-a insuflat încredere, ca să ducă la capăt compoziția. ”Mi-a plăcut melodia atunci când am auzit-o la pian și am fost convins că o să o înregistrăm într-un studio.

Când totul a fost gata, i-am sunat pe Horia Crișovan și pe Mihai Neagoe și ne-am adunat toți patru la studio.

Am beneficiat de sprijinul celor doi buni prieteni ai mei, iar acum ne vom apuca de promovarea melodiei”, a spus Vlad Gârboni.

Opera, marea pasiune

Absolvență a secției canto a Facultății de Muzică din cadrul Universității de Vest din Timișoara, Bianca Mihăescu are o voce deosebită, unul dintre acele glasuri care pot interpreta cu măiestrie Lucia di Lammermoor.

Așteaptă cu nerăbdare șansa de a participa la un concurs la Opera Națională din Timișoara.

În prezent, Bianca Mihăescu cântă în corul Filarmonicii ”Banatul”, iar marea ei pasiune este opera.

Cei care doresc să se convingă că Bianca Mihăescu are o voce extraordinară o pot face urmărind, tot pe YouTube, în care timișoreanca interpretează, magistral, ”Ave Maria”.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns