O tânără din Timişoara va începe o nouă viaţă. A fost admisă la Imperial College din Londra!

Peste câteva zile, Oana Roxana Ciocioman va începe o nouă viaţă: va pleca la Londra, pentru a studia la Imperial College. A fost eleva Liceului „Grigore Moisil”, iar la bacalaureat a obţinut nota zece. Pasionată de matematică încă de mică, Oana este olimpică la această materie şi a participat încă din clasa a III-a la toate concursurile de gen. A obţinut numeroase premii şi şi-a descoperit înclinarea pentru matematică încă de la grădiniţă, când tatăl ei i-a dat să efectueze câteva calcule.

„Am descoperit că îmi place, iar în ciclul primar am participat pentru prima dată la concursul TMMate Junior şi am obţinut locul I”, spune Oana. În timpul liceului, tânăra a obţinut trei medalii de bronz la olimpiada naţională de matematică şi premiul I la concursul „Traian Lalescu” şi la TMMate Internaţional.

A ajuns să corecteze lucrările celorlalţi elevi
În clasa a XII-a a participat şi la Olimpiada de informatică, reuşind să se fie selectată pentru faza naţională. „A fost o surpriză pentru mine, pentru că până atunci nu am mai fost prezentă, însă cu ajutorul matematicii, am reuşit să rezolv problema”, explică tânăra timişoreancă. An de an a participat la tabăra organizată de Gazeta Matematică şi Viitori Olimpici, ce are loc la Câmpulung Muscel, iar anul acesta, datorită rezultatelor foarte bune obţinute, Oana a avut ocazia să corecteze lucrările celorlalţi elevi.

Oana-CiociomanImperial College şi Oxford University
Fiind elevă în clasa a XII-a, Oana a decis să-şi continue studiile în Marea Britanie. A aplicat la cinci universităţi din Anglia, iar dintre acestea a optat pentru Imperial College şi Oxford University. Pentru a ajunge la prima universitate trebuia să obţină la bacalaureat media peste 9,70, iar la cea de-a doua doar nouă. Ambiţioasă, timişoreanca a promovat cu media zece bacalaureatul. Spune că nu i-a fost foarte greu, deoarece la limba şi literatura română a citit toate cărţile care i s-au cerut la şcoală şi a avut şi o profesoară foarte bună.

Matematică şi informatică
La Imperial College, Oana va studia matematica şi informatica, dar încă nu s-a decis ce va face după terminarea studiilor. George Georgescu, dirigintele ei, dar şi profesorul de matematică, afirmă că tânăra ar putea cu uşurinţă să se îndrepte spre domeniul cercetării în matematică.

 

Scrisoare de mulţumire…

Pentru profesorul Georgescu, Oana nu este prima elevă care studiază în Marea Britanie. În urmă cu câţiva ani, dascălul a primit de la conducerea Imperial College o scrisoare de mulţumire pentru felul în care şi-a pregătit elevii.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 Răspunsuri “O tânără din Timişoara va începe o nouă viaţă. A fost admisă la Imperial College din Londra!

  1. Problema pe care o vad eu, dupa atata reclama ce se face, este ca fata nu se va mai intoarce in Romania. Dupa terminarea studiilor isi va gasi un loc de munca undeva in occident, sau in SUA si… la revedere… Sigur, e meritul ei si al parintilor si profesorilor, nici nu se discuta, dar privind lucrurile in mod practic, observam ca tara noastra isi pierde talentele de care ar avea nevoie urgent… Eu cunosc, intamplator, si alti timisoreni care au studiat (si au ramas) in strainatate, chiar si la universitatea Sorbonne dien Paris – asta din putere proprie si fara reclama la ziarul local.

  2. Sincer am avut si alti colegi din generatie cu mine si mai mari ca noi si au mers la facultati prestigioase din UK , Germania, Franta si alte facultati chiar si in USA…dar nu s-a facut reclama cu ei, iar cercetare in Matematica pentru inceput inseamna muritor de foame(proprie experienta).

  3. Felicitari Oanei dar si domnului profesor Georgescu .Cu ani in urma si fiul meu a absolvit acelasi liceu.Toata stima si respectul pentru domnul profesor.

Lasă un răspuns