O staţiune montană îndrăgită de timişoreni s-a trezit la viaţă. Au apărut pârtii noi cu instalații de teleschi, tubing și baby schi!

Lăsată în paragină ani buni, una dintre staţiunile montane îndrăgite de timişoreni s-a trezit la viaţă. Iubitorii sporturilor de iarnă și schiorii începători au acum pârtii amenajate în Stâna de Vale, staţiune situată într-o zonă mirifică, nu foarte departe de Timişoara.

Din această iarnă, pe lângă fosta pârtie cu teleschi Măgarul, acum rebotezată Cerbul, cu un grad de dificultate mediu, având o lungime de 585 metri și înclinație medie de 13,5 %, în stațiune s-a inaugurat o nouă pârtie, Căprioara, pentru începători, cu o lungime de 170 metri și o înclinație de 10%, deservită de o instalație miniteleschi.

Tot aici s-a amenajat și o pârtie de baby schi, cu instructori pregătiți să-i învețe pe prichindei să alunece pe zăpadă, dar și o pârtie de tubing, pentru amatorii de distracții.

partii-de-schi

Prețurile sunt rezonabile. O tură cu instalația de teleschi costă 4 lei pentru un adult și 3 lei pentru elevi și studenți, o tură pe miniteleschi (baby ski) costă 3 lei, pentru o tură de tubing cu colac se plătește 3 lei.

Săniile și discurile se închiriază cu 10 lei/zi iar schiurile cu clăpari și bețe se pot închiria la prețul de 25 lei/zi.

Începând de anul viitor, când administratorii pârtiilor se va implementa sistemul cu carduri magnetice, turiștii vor avea posibilitatea să-și facă și abonamente, după cum promit administratorii pârtiilor.

Cu excepţia zonei de pârtii, Stâna de Vale este în aceste zile prea puţin animată, majoritatea edificilor din vestita staţiune fiind abandonate, unele în stare de autodemolare.

Sursa text şi foto: ebihoreanul.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns