O poveste magică din atelierul de zâmbete. Sau despre cum poate presăra fericire o făuritoare de pufoșenii

Magie, forță de muncă, entuziasm, talent, ambiție, fericire în privire… toate aceste ingrediente contribuie la formarea ”copilului mare” Lia Radoi devenită, de curând, Lia Pfeiffer. Ea este cea care m-a primit cu mult drag în spațiul ei de lucru, un atelier ca-n povești în care făurește cu multă dragoste jucării speciale. Nu a făcut asta dintotdeauna.

Lia este de fapt webdesigner, a absolvit Facultatea de Design cu specializarea grafic și ambient. S-a angajat într-o multinațională și și-a exercitat cu seriozitate meseria învățată și stăpânită pe deplin. Astăzi se susține financiar și din această meserie, dar și pe cont propriu și speră că într-o zi să reușească să substituie acest job întru totul cu atelierul creat din pasiune.

”Atelierul de pufoșenii”

Talentul artistic și îndemânarea Liei au îndemnat-o mereu să facă lucruri speciale, iar dragostea de oameni în general și mai cu seamă pentru cei apropiați au împins-o în a crea cadouri inedite pentru aceștia. Își amintește cum de mică ar fi schimbat oricând orele de PTP cu cele de traforaj și cum ”fura” mereu tehnici de coasere și de croit de la mama sa. A decis cu greu că o multinațională o îngrădește și că ea este menită să creeze liber, dar încurajată de mama care acum o privește cu mândrie și-a creat propriul atelier de jucării, pe care l-a numit ”Atelierul de pufoșenii”. Aici am găsit-o pe Lia, înconjurată de materiale, nasturi haioși, foarfeci, tipare, bentițe, mărgeluțe și multă voie bună.

Jucării-unicat pentru toate vârstele

Cei care întregesc peisajul și sufletul Liei în același timp, cei care o susțin în acest proiect și o admiră sunt ajutoarele de nădejde: mama și bunicul. Împreună dau viață unor obiecte minunate, care oferă, la rândul lor, fericire acolo unde ajung. Este neobișnuit în ziua de astăzi să creezi jucării. Ai nevoie de curaj și încredere deosebită să deschizi o astfel de afacere, dar satisfacția și fericirea clienților este recunoașterea de care Lia are nevoie pentru a merge mai departe. Este un exemplu palpabil că dacă vrei poți, că atâta timp cât lucrezi cu pasiune nu ai cum să dai greș.

Lia Pfeiffer

Jucăriile-unicat sunt destinate tuturor vârstelor, sunt create la comandă sau pur și simplu din imaginație, din povești de viață triste sau vesele, din trăiri, din experiențe sau din vise. Sunt create cu atenție, din materiale și accesorii cu grijă alese dacă este vorba de copii și cu semnificație maximă dacă este vorba despre adulți. Jucăriile Liei ajung și în străinătate, la clienți care deja cunosc și apreciază munca acesteia.

”10 negri mititei”

Nu își dorește să crească foarte mult ca bussines pentru că acest lucru ar însemna producerea jucăriilor în serie și astfel ar pierde din unicitate și touch-ul specific, dar își dorește ca oamenii să ofere cadouri de calitate. Să se autoeduce în a oferi în dar astfel de lucruri unice, personalizate, în detrimentul chinezismelor și banalelor jucării în serie.

Fire altruistă și plină de entuziasm, Lia a răspuns afirmativ la toate proiectele de caritate la care i-a fost solicitată prezența. Proiectul ”10 negri mititei”a fost doar unul dintre acestea. Proiectul era simplu: Lia a creat zece personaje diferite, care să colecționeze fapte bune. Acestea trebuiau să ajungă la cât mai mulți oameni care să le dea mai departe după săvârșirea unei fapte bune. Simplu și frumos… Și pentru că Lia are are un talent incontestabil în a-și așterne pe hârtie gândurile, ea însăși a descris evenimentul astfel: ”La început a fost ideea. Am lăsat-o la dospit. Când a început să se contureze, am adăugat câțiva oameni dragi, cu chef și forță pentru schimbare și am amestecat la foc mic. Câteva versuri, câteva fotografii și zâmbete după gust. Acum o servim caldă cu voi”.

Cuvinte potrivite

Fiecare jucărie pe care Lia o creează este însoțită de o poveste relatată cu pricepere. Spre exemplu: ”Nu s-a născut chiar specia potrivită. Știe și ea asta pentru că toate statisticile și toți sorții îi sunau în urechi de când a văzut lumina zilei pentru prima dată… ”Ești urs, n-ai să ajungi niciodată balerină”. Ce nu știu sorții ăștia nefavorabili e că de multe ori chiar ei dau stropul ăla de forță ca lucrurile să se întâmple. Nimeni, dar nimeni pe lumea asta nu-ți poate spune ce poți și ce nu poți să faci. Ea e Olga Ursulescovici, prim-balerină și spărgătoare de statistici. V-aș povești mai multe, dar i-am promis că merg să o văd la repetiții. Mâine are marea premieră!”.

Monștrii interiori și pufoșeniile inofensive

Un alt proiect la care Lia Pfeiffer a răspuns prezent, alături de un specialist psihoterapeut, este ”Cunoaște-ți monștrii interiori”. Cei înscriși și-au materializat ciudățeniile transformându-le apoi în pufoșenii inofensive și prietenoase. Ajută mereu și își oferă gratuit ajutorul ori de câte ori este solicitată pentru a presăra fericire în sufletul oamenilor.

Simțul culorii și al formelor este desăvârșit în ceea ce o privește pe Lia, iar printre pasiunile exersate și aprofundate de ea s-a aflat și… machiajul. A fost o perioadă când machia des și cu pricepere. Tot ce are legătură cu arta și îndemânarea îi iese la perfecție.

Lia-Radoi

Timpul liber îl petrece meșterind, iar cel mai mare compliment care i se poate face este atunci când cineva dorește să îi ia lucrarea și să încerce să o refacă.

După o vizită în spațiul magic…

Ești mai bogat după cunoașterea unui om puternic, organizat și talentat ca Lia Pfeiffer și după o vizită în spațiul magic al atelierului. Jucăriile Liei ar putea să ne facă pe toți să zâmbim, să ne amintim de o persoană dragă sau demult uitată, să oferim, la rândul nostru, zâmbete, să ne ajute să fim mai buni și mai fericiți și să iubim viața exact ca și creatoarea lor.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns