O nouă sărbătoare pentru timișeni

Un nou motiv de sărbătoare pentru timișenii iubitori de distracții este oferit de Primăria Comunei Valcani. Autoritățile locale au decis ca anul acesta să organizeze prima ediție a Zilelor Valcaniului. Evenimentul va fi organizat în perioada 2-3 iunie.

”Noi avem ruga în 14 octombrie, de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, când deja nu mai avem parte de timp frumos. Pentru a putea organiza activități în aer liber și pentru a avea un public mai numeros am optat să organizăm manifestarea la începutul perioadei estivale.

Cu această ocazie, dorim să invităm doi artiști care își au rădăcinile în satul nostru. Este vorba de Livius Oltean, un vălcăneanț stabilit la Giroc, care după ce a ieșit la pensie se dedică sculpturii. De asemenea, îl avem în atenție pe cunoscutul artist Valeriu Sepi, care și-a petrecut copilăria la bunici la noi în localitate. Pentru iubitorii de folclor vom aduce două formații de muzică”, a precizat primarul comunei, Dragoș Ioan Buicu.

Valcani a funcționat ca unitate administrativă de sine stătătoare din 1877 până în 1968, când localitatea a fost alipită la comuna Dudeștii Vechi. În urma unui referendum local, prin Legea nr. 67 din 2005, comuna a fost reînființată.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “O nouă sărbătoare pentru timișeni

Lasă un răspuns