O nouă poveste în creion despre „a crede”, „a putea” și „a descoperi” fantasticul unui punct și nașterea unei linii

Dovada faptului că poţi învăţa să desenezi la orice vârstă stă în expoziţia organizată de patru doamne, toate debutante, toate trecute de prima tinereţe, care au vrut să demonstreze că nu există „nu pot”!

Totul a început în urmă cu doi ani, odată cu urmarea cursului Dezvoltarea emisferei drepte prin creativitate şi desen, oferit de Asociaţia Generaţiei Europene din România (AGER), sub îndrumarea autodidactei Adriana Mînzat, plecând de la principiile de schimbare a gândirii de la emisfera stângă la cea dreaptă.

Absolventă a Facultății de Construcţii Hidrotehnice din Timișoara, în 1989, Adriana Mînzat a învăţat să deseneze singură în 2013, la vârsta de 47 ani, după instrucţiunie sumare ale unui video, apoi din cartea „Drawing on the right side of the brain”, scrisă de dr. Betty Edwards, o profesoară de desen care pornește de la ideea că oricine poate desena, chiar și fără talent, secretul constând în a gândi diferit!

Autodidact, Adriana Mînzat aprofundează gândirea cu emisfera dreaptă, iar după șase luni, încurajată de colegii săi din Asociaţia AGER, pun, împreună, bazele cursului „Dezvoltarea emisferei drepte prin creativitate şi desen”.

După mai multe serii de curs, la cererea participanţilor, se ocupă de continuarea lui, prin dezvoltarea tehnicii de desen, în întâlniri săptămânale, care au devenit mai mult decât și-a propus inițial. La împlinirea a doi ani de sesiuni de desen avansat, Adriana Mînzat lansează cursantelor o provocare, aceea de a expune public desenele realizate până atunci, lucru ce se concretizează acum în spaţiul oferit de Primăria Timişoara.

Cele trei doamne care au răspuns provocării de a arăta lumii ce se poate dacă dorești cu adevărat sunt Lucia Miu, Ana Groza și Lucia Șepețean. Fiecare este absolventă a Politehnicii Timișoara, deci toate au pregătire tehnică, și totuși, prin metodele de relaxare și gândire cu emisfera dreaptă, reușesc să realizeze desene din ce în ce mai complexe.

Drept urmare, ele vă aşteaptă la vernisajul expoziţiei Desen pentru suflet, ce va avea loc mâine, 17 noiembrie 2016, începând cu ora 15, în sala de expoziţie a Primăriei Timişoara de pe strada Mihai Eminescu, nr. 2 (vizavi de sediul BancPost), unde sunteți invitați să petreceți alături de suflete „colorate” o după-amiază gravată în alb-negru. Expoziţia va fi deschisă până în 6 decembrie 2016, între orele 10-16, intrarea fiind gratuită.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “O nouă poveste în creion despre „a crede”, „a putea” și „a descoperi” fantasticul unui punct și nașterea unei linii

Lasă un răspuns