O legendă a muzicii pop, îndrăgită și de mii de bănățeni, s-a stins din viață. Vestea morții artistului a îndoliat milioane de fani!

Cântăreţul croat Oliver Dragojevic, îndrăgit și apreciat de milioane de oameni din întreaga lume, între care și câteva mii de bănățeni, a murit duminică dimineaţa la vârsta de 70 de ani, într-un spital din oraşul său natal Split, situat pe coasta croată a Mării Adriatice. El a fost diagnosticat cu cancer pulmonar în urmă cu un an, informează agenţia croată Hina.

Dragojevic a fost unul dintre cei mai populari cântăreţi de muzică pop din fosta Iugoslavie şi a cucerit numeroşi fani cu hiturile sale romantice cântate într-un dialect dalmat specific Croaţiei.

Dragojevic a rămas popular în fostele republici iugoslave, chiar şi după ce republica s-a dezmembrat. Presa din toată regiunea a anunţat moartea sa, descriindu-l drept un „cântăreţ legendar”.

Născut în Split în 1947, Dragojevic şi-a petrecut copilăria în Vela Luka, pe insula Korcula. A avut o carieră de patru decenii şi a fost considerat una dintre cele mai iconice vedete muzicale din Croaţia şi din diaspora croată din întreaga lume.

A fost unul dintre puţinii muzicieni croaţi care a performat la Carnegie Hall (New York), la Royal Albert Hall (Londra), la Olympia (Paris) şi la Opera din Sydney.

Cariera solo a lui Dragojevic a început în 1974 la Festivalul Split, unde a câştigat cu piesa „Ca ce mi Copacabana”. Un an mai târziu, compozitorul Zdenko Runjic şi Dragojevic au lansat melodia „Galeb i Ja”, care a devenit un hit uriaş şi l-a transformat într-o legendă.

A lansat alte hituri de-a lungul anilor, cum ar fi „Cesarica”, „Oprosti Mi, Pape”, ”Skalinada”, „Zuto Lisce Ljubavi”, „Nadalina” şi „Piva klapa ispod volta”, care se bucură de succes şi la decenii de la lansare.


Articol preluat de pe Antena 1

Foto: Večernji.hr


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns