O insulă din Grecia, primul loc din lume unde un obicei răspândit, dar dăunător, este complet interzis

Insula Astypalea din Grecia devine prima insulă certificată Smoke-Free Culture din lume. pentru a „consola” localnicii fumători, autoritățile le vor oferi produse fără nicotină și fără fum.

Insula grecească a obținut certificarea Smoke-Free Culture din partea TÜV Austria, o importantă organizație independentă de certificare, ca recunoaștere a angajamentului de a reduce fumatul țigărilor prin implementarea și îmbunătățirea permanentă a unui set de măsuri care încurajează renunțarea la fumat, cea mai bună alegere pentru sănătatea fumătorilor, sau trecerea la alternative mai bune dacă aceștia nu pot renunța.

CITEȘTE ȘI: Colterm, o gaură tot mai neagră în bugetul Timișoarei

TÜV Austria a dezvoltat un protocol independent de certificare în 2018 și desfășoară audituri pentru a verifica dacă o organizație îndeplinește condițiile definite de protocol. În urma unei evaluări obiective, imparțiale și complet documentate, se acordă o certificare. Această certificare este disponibilă pentru o varietate de organizații, inclusiv evenimente, corporații și locații, cum ar fi localități, insule și alte destinații.

Acum țigările, tutunul sau alte produse sunt interzise pe întreg teritoriul. Această interdicție se aplică atât rezidenților, cât și turiștilor.

Pentru a promova o cultură fără fum, au fost amplasate panouri informative în aeroport, în port, pe plaje, cafenele, parcuri de distracții și în zona istorică unde sunt localizate emblematicele mori de vânt, în vederea informării localnicilor și a vizitatorilor.

sursa: tabu.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns