O frumoasă replică a coloanei lui Brâncuși, aproape de Timişoara! FOTO

Moșnița Nouă nu este interesantă numai prin ritmul alert al dezvoltării rezidențiale, ci și prin insolit. Astfel, în fața uneia dintre casele noi de aici poate fi admirată o replică în lemn a Coloanei Infinitului de la Târgu Jiu, capodoperă a sculptorului Constantin Brâncuși.

Probabil că această copie în lemn este a doua din județul Timiș, după cea din beton, aflată în parcul din Peciu Nou. Este de menționat că silueta atât de definitorie pentru români se află în fața unei case realizate complet din lemn, încadrându-se armonios în peisaj și conferind identitate întregului ansamblu.

De altfel, admirația bănățenilor pentru sculptorul gorjean de geniu nu este chiar nouă. Ea nu este mărturisită numai prin cele două copii expuse în spațiul public sau privat, ci și prin titlul revistei „Coloana Infinitului”, editată câțiva ani la rând de Asociația Culturală „Constantin Brâncuși” din Timișoara, un proiect al fostului prefect de Timiș, profesorul universitar Horia Ciocârlie.

Citeşte şi:

Primăria tolerează, timișoreanul cotizează

 


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 Răspunsuri “O frumoasă replică a coloanei lui Brâncuși, aproape de Timişoara! FOTO

  1. Exista legea drepturilor de autor, numai necunoasterea ei si /sau lipsa celor 7 ani de acasa fac posibile astfel de manifestari. Regretabil ca o publicatie face din aceasta manifestare un moment de dragoste. Daca ii place Brancusi, sa faca reproduceri pentru uzul propriu in locuinta personala, la interior si nu si pentru altii. Ma mir ca mai exista inca una in beton. Pe timpuri, la un magazin din Oltenia, era una din cascaval.

  2. Ma intreb, oare nu exita drepturi de autor, un copyright pentru operele de arta… Cu tot respectul si admiratia pentru Brancusi , dar nu mi se pare corect ca fiecare cetatean, care cum doreste, sa-si „traga” cate o „coloana a infinitului” in copie…fie din lemn, sau din metal…. Mi se pare o trivializare a acestei opere de arta, nu exista un organ de stat care sa verifice, sa aprobe sau sa refuze asemenea plagiate…???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *