O expoziţie inedită de pictură

O expoziţie de pictură inedită poate fi admirată de timişoreni la Casa Adam Müller Guttenbrunn. Nu mai puţin de 40 de tablouri realizate de persoane din diferite medii sociale, de diferite vârste, sunt expuse pentru vizitatori.

Expoziţia este organizată de Andrei Moga, pompier în cadrul Detaşamentului 2 Timişoara, acesta având o pasiune cu totul aparte. Lucrările sunt realizate de membrii „Atelierului de pictură” coordonat de Moga, acesta reuşind să descopere în cursanţi adevăraţi artişti.

Veronica Cojocaru este poliţiştă de frontieră şi şi-a descoperit pasiunea în urmă cu patru ani. „Lucrez în ture şi am timp liber în care reuşesc să fac ceea ce îmi place”, spune poliţista. Cei mai mici dintre expozanţi au reuşit să transpună pe pânză imagini unice, din care reiese bucuria cu care au aşternut culorile.

„Am desenat o floare care cântă”, spune Maya Boc, în vârstă de şase ani şi zece luni. Micuţa pictoriţă este convinsă că foloseşte culorile şi pensulele de când se ştie. La fel consideră şi Iulia Jurma, de şase anişori.

Cu toate că a început de doar câteva luni să picteze, i se pare că a trecut o veşnicie de atunci.

A ajuns expertă în alegerea culorilor şi chiar dacă nu are vreo prinţesă-muză care să o inspire, rozul şi movul nu lipsesc din picturile ei.

Andrei Moga a reuşit să-i facă pe expozanţi – şi cursanţi, totodată – să-şi exprime emoţiile în faţa publicului care s-a arătat încântat la vernisaj. Expoziţia este deschisă întreaga lună, iar intrarea e liberă.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns