„Nu poți să înțelegi cu adevărat problemele oamenilor decât atunci când tu însuți ai trecut prin ele”. Interviu cu Marius Dugulescu, candidatul PMP pentru Primăria Timișoara

– Domnule Marius Dugulescu, ce vă doriți să schimbați în Timișoara?

– Așa cum am spus în nenumărate rânduri, ca primar voi pune un accent deosebit pe drepturile de bază, prevăzute în Constituție, printre care: dreptul la sănătate, dreptul la educație, dreptul la un mediu sănătos, dreptul la un nivel de trai decent sau dreptul la informare.

Este foarte important să ne aplecăm asupra acestor aspecte care de câțiva ani țin de administrațiile locale, pentru că dacă nu o facem, mai vopsim un gard și mai plombăm o stradă, iar după patru ani suntem în același loc.

– Sănătatea și Educația sunt domenii sensibile, în care problemele sunt multe…

– Într-adevăr, sunt foarte multe probleme în școli și spitale, dar să nu uităm că bugetul Timișoarei este unul generos, care permite rezolvarea lor. Bineînțeles că nu se poate totul dintr-o dată, însă trebuie să începem de undeva.

Ce mă intrigă cel mai mult este că nu s-a construit în Timișoara niciun spital sau școală în ultimele decenii, iar investițiile în reabilitarea și dotarea clădirilor în care funcționează astfel de instituții au fost sporadice. Este nevoie de mult mai multă implicare și de lucruri concrete. Voi începe să construiesc școli și spitale moderne și să le dotez cu echipamente performante. Voi face asta, pentru că investițiile cele mai eficiente sunt cele în Sănătate și Educație. Numai așa putem progresa, cu o societate sănătoasă și bine pregătită din punct de vedere profesional.

– Și actualul primar a promis în campania electorală din 2012 că va construi un spital în Timișoara și iată că a rămas doar o promisiune…

– Spre deosebire de actualul edil al orașului, eu chiar știu că un spital modern poate face diferența dintre viață și moarte. Nu vreau să intru în foarte multe detalii, însă trebuie să vă spun că, din cauza condițiilor precare din unitățile sanitare din Timișoara, am fost pe punctul de a-mi pierde copilul. Nu poți să înțelegi cu adevărat problemele oamenilor decât atunci când tu însuți ai trecut prin ele.

– Pentru că ați adus în discuție copiii, spuneți-ne care este primul pas pe care îl veți face în Educație, până la construirea de noi școli.

– Una dintre marile probleme cu care se confruntă părinții elevilor, mai ales ai celor din clasele I-IV, o reprezintă lipsa unor programe de tipul “școală după școală”.

Toți părinții cu care am discutat în ultima perioadă mi-au spus că le este foarte greu să alerge de la lucru, să își ia copiii, după ore, să îi ducă acasă, unde nu au cu cine să îi lase, iar apoi să se întoarcă la lucru. Când voi fi primar, voi găsi soluții pentru a înființa câte un after-school în fiecare unitate de învățământ primar.

Pentru bugetul Timișoarei ar fi o cheltuială nesemnificativă, în timp ce părinții și mai ales copiii ar avea numai de câștigat. Cei mici vor primi o masă caldă și își vor face temele sub supravegherea dascălilor, iar părinții vor fi liniștiți știindu-și copiii în siguranță.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns