Momentul adevărului, într-un meci de şase puncte

Plecată cu trenul spre îndepărtatul Botoșani, Poli susține în această după-amiază, de la ora 18, un examen poate nu capital, dar în orice caz de o importanță majoră privind viitorul ei apropiat, și nu numai. Pe teren moldav, echipa bănățeană are doar trei variante pentru a răspunde la aceeași obsesivă întrebare: este totul pierdut?

O eventuală înfrângere va domoli, în mod paradoxal, stresul goanei nebune privind evitarea retrogradării, soarta violeților fiind practic pecetluită, în timp ce un egal ne-ar ține în continuare prizonieri prin amarul unei iluzii. În schimb, dacă Poli va învinge va beneficia de o bine-venită doză de moral, și nu numai pentru faptul va depăși în clasament grupările din Chiajna și Botoșani.

Lucrurile nu vor fi însă nici de departe rezolvate cu trei puncte în cont, dar măcar ne-am câștiga dreptul la speranță, dar și la… chin, pentru că vor urma cu adevărat doar finale până la sfârșitul actualei ediții.

Petre Grigoraș nu a fost nici de această dată darnic în declarații optimiste. A încercat, însă, pe parcursul săptămânii care tocmai s-a încheiat, să schimbe din alergare mentalitatea elevilor săi, dar și un sistem de joc tributar, care tindea să se sufoce. Chiar dacă s-a înhămat la această dificilă misiune, el va rămâne probabil pe baricade pentru a-și duce crucea până la capăt.

Alții vor fi cei care, în cazul în care corabia fotbalistică a Timișoarei va lua și mai multă apă, vor da bir cu fugiții…


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns