Mircea Mihăieş, Scriitorul anului 2016

Cunoscutul om de cultură timişorean Mircea Mihăieș a fost desemnat de un juriu al USR drept Scriitorul anului 2016, pentru volumul „Ulysses 732. Romanul unui roman”, apărut la Editura Polirom şi lansat, cu puţină vreme în urmă, şi în oraşul de pe Bega.

“Într-o epocă în care tema probității intelectuale e mai actuală ca oricând, o carte precum <> trece cu strălucire examenul inteligenței novatoare, al seriozității asidue și, deopotrivă, al creativității.

Cele 1016 pagini și sutele de intrări din redutabilul aparat bibliografic fac astfel din textul lui Mircea Mihăieș un moment de referință în critica literară românească și în cercetarea academică umanistă. Operă a unui specialist de marcă, volumul dedicat romanului lui James Joyce se adresează însă nu doar experţilor, ci şi unui public larg şi în primul rând tinerilor studioşi.

Iar pentru comunitatea ştiinţifică a Universităţii de Vest din Timişoara, laurii care îl încununează acum pe Mircea Mihăieş sunt încă un atestat al excelenţei, probate de atâtea ori în ultimii ani”, afirmă reprezentanţii UVT.

Scriitorul Mircea Mihăieș este autorul a peste 20 de volume publicate la cele mai mari edituri din România, a sute de studii și articole în prestigioase reviste românești și străine. A obținut pe tot parcursul carierei sale importante premii literare şi predă cursuri de literatură engleză şi americană la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul UVT.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns