Mick Jagger, abia operat pe cord deschis, demonstraţie cu celebrele sale mişcări de dans | VIDEO

Muzicianul britanic Mick Jagger, care a suferit o intervenţie pe cord, pentru înlocuirea valvei aortice, la începutul lunii aprilie, a publicat un videoclip pe Twitter în care apare efectuând celebrele sale mişcări de dans, potrivit Reuters.

Videoclipul de 22 de secunde publicat pe contul artistului de pe platforma de micro-blogging Twitter a avut 7,69 de milioane de vizualizări până la momentul difuzării acestei ştiri.

Jagger, solistul trupei britanice The Rolling Stones, în vârstă de 75 de ani, pare a fi în formă maximă.

De altfel, în urmă cu o săptămână, acesta a primit avizul medicilor pentru a-şi relua activităţile cotidiene, inclusiv concertele. O sursă a declarat pentru publicaţia britanică The Sun: „Mick este încântat că este din nou sănătos (…) Medicii sunt mulţumiţi de progresele sale şi fericiţi să îi spună că se poate întoarce la activităţile sale obişnuite”.

La începutul lunii aprilie, Jagger a fost supus unei intervenţii pe cord, pentru înlocuirea valvei aortice. Intervenţia de implantare valvulară aortică transcateter (TAVI/TAVR) a avut loc la Spitalul Presbiterian din New York şi a fost necesară pentru că tulburarea de care suferea Jagger ar fi putut duce la insuficienţă cardiacă şi chiar la deces în urma unui infarct. Fratele mai mic al lui Mick Jagger, Chris, a declarat după intervenţia chirurgicală că tulburarea cardiacă i-a fost diagnosticată lui Jagger în timpul unui control de rutină. Totodată, acesta a spus că şi tatăl lui Mick a murit din cauza aceleiaşi probleme.

Intervenţia chirurgicală pentru înlocuirea unei valve cardiace la care a fost supus Mick Jagger şi care, până nu de mult, presupunea operarea extensivă pe cord deschis este în prezent minim invazivă şi permite recuperarea într-un timp scurt.

Pe 30 martie, trupa The Rolling Stones a anunţat că va amâna toate concertele incluse într-un turneu nord-american, programat în perioada 20 aprilie – 29 iunie, pentru a-i permite lui Jagger să urmeze un tratament medical, dar nu au specificat atunci natura problemei. Membrii trupei au adăugat la momentul respectiv că se aşteaptă ca Jagger să se recupereze complet.

Turneul va fi reluat din luna iulie, potrivit revistei Billboard.

În tinereţea sa, Mick Jagger a trecut printr-o perioadă zbuciumată, cu multe aventuri sexuale şi consum de droguri, dar, în prezent, artistul are un stil de viaţă sănătos.

Mick Jagger este solistul trupei The Rolling Stones, în care mai cântă Keith Richards, Charlie Watts şi Ronnie Wood. Trupa, înfiinţată la Londra, în 1962, a vândut peste 200 de milioane de albume în întreaga lume şi a susţinut mii de concerte cu casa închisă. Formaţia a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1989, scrie mediafax.ro.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns