Metode de albire a dinților

Dinții reprezintă unul dintre primele lucruri pe care cineva le observă la o persoană. Aceștia pot fi o dovadă de sănătate și încredere. La o primă impresie, dinții care arată ca și cum nu ar fi spălați denotă neglijență de sine. Cine nu și-ar dori niște dinți strălucitor de albi și un zâmbet fermecător? Cea mai bună soluție, deși nu întotdeauna la îndemână, este să te speli pe dinți ori de câte ori bei sau mănânci ceva. E nevoie de perseverență și depinde mult și de locul în care te afli. Nu toate alimentele pătează dinții, însă dacă ești consumator de cafea sau fumător, cu siguranță ai dinții pătați și/sau îngălbeniți. Vestea bună este că există metode naturale pentru albirea dinților. Iată câteva dintre acestea…

Bicarbonatul de sodiu și apa oxigenată

Această combinație este foarte eficientă și dă rezultate. Mulți confirmă faptul că albește dinții. Se amestecă puțină apă oxigenată cu o cantitate mică de bicarbonat de sodiu, pentru a obține o pastă. Se periază dinții ca de obicei. Apa oxigenată acționează ca un agent antibacterian și curăță foarte bine întreaga gură și gingiile, diminuând bacteriile nocive.

Uleiul de cocos

Se adaugă câteva picături de ulei de cocos în pasta de dinți și se spală dantura ca de obicei, apoi se ia o bucată de bumbac, se aplică ulei de cocos pe ea și se freacă bine dinții. Datorită proprietăților sale antimicrobiene, uleiul de cocos este foarte bun și pentru gingii.

Oțetul din cidru de mere

S-a dovedit că acționează ca un agent natural de albire a dinților, însă e nevoie de răbdare și perseverență, pentru că trebuie folosit cam o lună pentru rezultate vizibile. Sunt voci care susțin că efectul este similar cu al unui tratament de albire profesional. Atenție, însă, ca orice acid, și oțetul de mere poate ataca smalțul dinților. După ce folosești oțet de mere, curață dinții cu pastă obișnuită sau clătește gura foarte bine cu apă.

Coaja de lămâie sau de portocală

Unele studii arată că și coaja de lămâie sau de portocală poate albi dinții. Însă, acizii pot dăuna smalțului. Așa că, după ce folosești coajă de lămâie sau de portocală, este bine să clătești gura foarte bine cu apă.

Pasta de turmeric

Spre deosebire de alți agenți de curățare, turmericul are proprietatea de a nu deteriora smalțul dentar. Pentru a observa primele îmbunătățiri în ceea ce privește culoarea și aspectul dinților este nevoie de aproximativ o săptămână de tratament, care constă într-un periaj zilnic cu pastă de turmeric. Vei avea nevoie de următoarele: 2 lingurițe turmeric pudră; 2 lingurițe bicarbonat de sodiu; o linguriță ulei de cocos; opțional, 1 linguriță zeamă de lămâie. Ingredientele se vor omogeniza sub forma unei paste grosiere care se va folosi întocmai precum pasta de dinți obișnuită, în cadrul unui periaj de cel puțin 2 minute.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns