Mesajul Excelenței Sale Martin Roos, Episcop diecezan romano-catolic de Timişoara

Iubiți frați și surori în Cristos,
Nașterea Domnului, Crăciunul, este o sărbătoare a credinței. Noi, oamenii, vorbim adesea mult, folosim cuvinte multe. Cu cât mai multe cuvinte folosim, cu atât mai neconvingători devenim. Dumnezeu este cel care rostește însă un singur cuvânt, iar acest Cuvânt se întrupează și devine om la Betleem, născut dintr-o femeie și supus Legii (Gal 4,4).

Prin acest Cuvânt, Dumnezeu ne vorbește – o spune Cristos însuși, discipolilor săi: „Cine mă vede pe mine, îl vede pe Tatăl“ (Io 14,9). Dumnezeu se revelează omenirii prin Isus Cristos, într-un mod uman, ușor de înțeles. Dumnezeu se face Om, devine un copil. Dumnezeu este mereu bun la capitolul surprize. Și tocmai de aceea,

El alege o cale care nu este calea noastră. Dumnezeu gândește diferit, el nutrește gânduri de pace, de împăcare și de îndurare. De curând am încheiat Anul Milostivirii. Dar milostivirea este acel lucru care este cerut de la noi și pe care Dumnezeu îl așteaptă de la fiecare. (…) Să fim asemenea Fiului său, mai ales în aceste zile ale sărbătorii Nașterii Domnului.
+ Martin,
Episcop de Timişoara


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns