Medicina, din nou campioană naţională!

Un titlu naţional, o medalie de argint şi una de bronz au obţinut echipele timişene de şah la campionatele naţionale pe echipe ce s-au desfăşurat, în perioada 2-11 octombrie, la Mamaia.

CS Studenţesc Medicina şi-a păstrat statutul de campioană la masculin, probă în care pe poziţia secundă s-a clasat rivala locală AEM Luxten. Cele două reprezentante ale şcolii de şah din vestul ţării au încheiat cu acelaşi număr de puncte, 16, departajarea făcându-se la meciul direct, câştigat de sportivii pregătiţi de Ioan Mărăşescu.

În schimb, Medicina nu şi-a putut apăra titlul cucerit anul trecut la feminin, terminând competiţia abia pe locul al patrulea. Fetele de la combinata CS Sânandrei-CSŞ 1 Timişoara au reuşit o plăcută surpriză, prinzând ultima treaptă a podiumului. Aurul a fost câştigat de CS Politehnica-Antibiotice Iaşi.

„La feminin avem o schimbare de generaţie, o fată a fost aruncată pentru prima dată în groapa cu lei. Jakab Kincso s-a comportat foarte bine, are viitorul asigurat, sunt convins că anul viitor nu va mai fi cu Medicina pe locul al patrulea. Campionatul masculin are patru echipe foarte valoroase, oricare putea câştiga titlul. Este o întrecere extrem de disputată şi de valoroasă. Ne-am păstrat titlul, arătând că profesionalismul nostru în toate privinţele este la nivelul maxim. Am dominat prin seriozitate şi consecvenţă, dar şi graţie unei bune pregătiri a membrilor echipei şi o aşezare a lor aşa cum a trebuit. Meciul pierdut cu Apa Nova Bucureşti la începutul competiţiei a fost din cauza superficialităţii noastre, însă apoi întreaga echipă şi-a revenit”, ne-a declarat maestrul internaţional Ioan Mărăşescu, antrenor, căpitan şi director al CS Studenţesc Medicina Timişoara.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns