MAE: Un al doilea român a fost găsit mort în urma prăbuşirii podului din apropiere de Genova/ Preşedinte Iohannis, mesaj de condoleanţe

MAE a anunţat, miercuri, că un al doilea român a fost identificat printre persoanele decedate în urma prăbuşirii podului rutier în apropiere de Genova.

„În continuarea informaţiilor referitoare la incidentul produs la data de 14 august 2018, pe autostrada A10, în apropiere de Genova, ca urmare a prăbuşirii unei porţiuni din viaductul Morandi, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: În urma demersurilor echipei consulare mobile aflată la faţa locului, un alt cetăţean român, cu dublă cetăţenie, a fost identificat printre persoanele decedate.

CITEȘTE ȘI: Cine este românul mort în prăbușirea podului din Italia! Marian Roșca era șofer de TIR și plecase de mai mulți ani în Franța

Echipa consulară mobilă îşi continuă activitatea de asistenţă şi menţine în permanenţă legătura atât cu Celula de Criză instituită la nivelul autorităţilor locale, cât şi cu unităţile medicale la care au fost transportate victimele, în vederea identificării unor cetăţeni români printre persoanele afectate. Operaţiunile complexe de salvare şi de scoatere a victimelor de sub dărâmături sunt, în continuare, în derulare”, transmit reprezentaţii Ministerului Afacerilor Externe într-un comunicat de presă remis miercuri.

Sursa citată oferă detalii la care românii pot solicita asistenţă consulară.
Iohannis a transmis un mesaj de condoleanţe după incidentul de lângă Genova, în care au murit doi români

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj de condoleanţe familiilor românilor care au murit în urma prăbuşirii podului rutier din apropiere de Genova, Italia, informează Administraţia Prezidenţială.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, este profund îndurerat de tragicul eveniment care s-a produs marţi, 14 august a.c., în apropiere de Genova, în urma căruia s-au înregistrat zeci de victime, printre care doi cetăţeni români. Preşedintele Klaus Iohannis este alături de familiile cetăţenilor români decedaţi în Genova, precum şi de familiile îndurerate ale tuturor celor care şi-au pierdut viaţa şi urează însănătoşire grabnică celor răniţi”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Surca citată mai precizează că şeful statului român „transmite condoleanţe Preşedintelui Republicii Italiene, domnul Sergio Mattarella, şi autorităţilor italiene. Preşedintele Klaus Iohannis şi întregul popor român sunt solidari cu Italia şi poporul italian în aceste momente grele”.

Sursa citată oferă detalii la care românii pot solicita asistenţă consulară.

„Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale oficiului consular:+39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 249 50 64; +39 011 235 90 53, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39 338 756 8134. Consulatul General al României la Torino monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, acordând asistenţa consulară necesară în astfel de situaţii, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurior neînsufleţite şi eliberarea certificatelor de deces”, a completat MAE.
Acesta este al doilea român care a murit în urma incidentului din apropiere de Genova, Italia potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

Cel puţin 38 de persoane au murit după prăbuşirea unui segment suspendat al Autostrăzii A10 din Italia în apropierea oraşului Genova, potrivit celui mai recent bilanţ anunţat de Ministerul italian de Interne, relatează cotidianul Corriere della Sera.

Potrivit bilanţului preliminar, 38 de persoane, inclusiv trei minori, au murit, iar alte 15 au fost rănite după prăbuşirea unui segment al viaductului Polcevera (Morandi), pe autostrada A10, în apropiere de oraşul Genova.

„În momentul prăbuşirii, pe pod erau 30-35 de vehicule”, a declarat Angelo Borrelli, şeful Protecţiei Civile, scrie mediafax.ro.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “MAE: Un al doilea român a fost găsit mort în urma prăbuşirii podului din apropiere de Genova/ Preşedinte Iohannis, mesaj de condoleanţe

  1. Sper să fie idiotul de la etajul 4, diasporean de vreo 20 de ani și mare meșter în construcții – revine de vreo două ori pe an, în țară, ca să-și schimbe gresia și faianța din apartament – de vreo 7 ani a îngustat pluviala, boul, să-l ia dracul de „italian”, cu tot cu asociația de locatari de aici, din România.
    OK, Ave Maria! +100 România, bla, bla.

Lasă un răspuns