MAE anunţă un ROMÂN rănit în accidentul feroviar din centrul Barcelonei. Bilanţul victimelor a ajuns la 54 de răniţi/ Trenul nu ar fi frânat la intrarea în staţie

Cel puţin 54 de persoane au fost rănite, dintre care una în stare gravă, în urma unui incident feroviar în oraşul spaniol Barcelona, informează BBC News online. Bilanţul iniţial anunţat era de cel puţin 48 de răniţi, dintre care cinci, grav, potrivit BBC News online. MAE anunţă că un român se află printre cei răniţi.

Incidentul în care a fost implicat un tren care aparţinea companiei feroviare Rodalies de Renfe s-a petrecut vineri dimineaţă, la ora locală 7.15 (ora României, 8.15), în staţia Francia, din centrul Barcelonei.

Primele informaţii sugerează că un tren nu ar fi frânat la intrarea în staţie şi ar fi lovit barierele instalate în zonă.

Cel puţin 18 persoane au fost transportate la spital, au anunţat oficiali din cadrul serviciilor de urgenţă.
Printre cei răniţi se numără şi mecanicul care conducea trenul.

Trenul venea din satul Sant Vicenc de Calders din provincia Tarragona pe linia R2, informează Reuters.

„Trenul încetinea, consecinţele ar fi fost mult mai grave dacă ar fi intrat cu viteză. Trenul a deraiat în urma coliziunii”, a explicat oficialul spaniol Josep Rull.
MAE, verificări pentru a vedea dacă au fost implicaţi cetăţeni români: Un român a fost rănit în accidentul feroviar din Barcelona

Ministerul Afacerilor Externe transmite că un cetăţean român a fost rănit în accidentul feroviar produs vineri dimineaţa în Barcelona. Din primele informaţii, acesta nu a suferit răni grave.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat anterior că face verificări pentru a afla dacă în accidentul feroviar produs în Barcelona au fost surprinşi sau răniţi cetăţeni români. Până în prezent nu s-a solicitat asistenţă consulară.

”Consulatul General al României la Barcelona are în atenţie accidentul feroviar produs în data de 28 iulie 2017, în localitatea Barcelona, şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare privind existenţa unor cetăţeni români printre victime. Până în acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară”, precizează MAE.

Consulatul General al României la Barcelona monitorizează cazul şi este în contact cu autorităţile locale.

Cel puţin 48 de persoane rănite, dintre care cinci în stare gravă, în urma unui incident feroviar în oraşul spaniol Barcelona, informează BBC News online, conform mediafax.ro.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns