Liderul ISIS îndeamnă la revoltă în Arabia Saudită și promite atacuri în Israel, Europa și SUA

Liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, a lansat un apel la revoltă în Arabia Saudită și a promis atacuri în Israel.

Într-o înregistrare de 24 de minute publicată sâmbătă pe Internet, al-Baghdadi lansează acuze la adresa coaliției de 34 de țări a cărei înființare a fost anunțată la 15 decembrie de Arabia Saudită pentru „a combate terorismul”.

„Ei au anunțat recent o coaliție fals numită și au afirmat că scopul acesteia este de a combate califatul. Dacă această coaliție ar fi islamică, ar fi adus victoria și ajutorul său poporului din Siria”, a declarat liderul ISIS, citat de Agerpres.

Totodată, all-Baghdadi a amenințat că va ataca Israelul, afirmând că ISIS „nu a uitat nicio clipă Palestina”.

Al-Baghdadi a mai promis că ţările angajate în lupta împotriva Statului Islamic vor plăti un „preţ scump”. „America, Rusia şi Europa trebuie să aştepte cu nerăbdare acest lucru”, notează și Mediafax.

Statele Unite conduc o campanie aeriană împotriva Statului Islamic în Siria şi Irak, în timp ce Rusia a lansat la sfârşitul lui septembrie o campanie aeiană atât contra ISIS, cât şi altor grupări extremiste – în Siria.

Statul Islamic a revendicat doborârea, în octombrie, a unui avion rusesc de linie în Egipt, soldată cu moartea celor 224 de persoane de la bord.

Al-Baghdadi şi-a reiterat îndemnul, adresat tuturor musulmanilor, de a se alătura grupării sale în lupta împotriva a ceea ce a catalogat drept „naţiuni ale necredinţei care lansează un război împotriva islamului”.

El a declarat anul trecut Statul Islamic „califat” şi s-a autoproclamat „califul” acestuia.

realitatea.net


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns