Legendara trupă Magazin a făcut spectacol la cel mai dulce festival din Timiş – VIDEO

Timișenii care au hotărât să-și petreacă ziua de Sfânta Mărie Mare la Gottlob au avut toate motivele să se felicite pentru această decizie, căci la cea de-a IX-a ediție a îndrăgitului Festival al Lubeniței atmosfera a fost dulce precum miezul roșu de harbuz bine dat în pârg, iar distracția s-a aflat la ea acasă.

Pepenii verzi burtoși, dar și cei galbeni, aromați, fala producătorilor locali care știu bine că marfa lor e mai de soi decât a rivalilor din sud, de la Dăbuleni, vata de zahăr, porumbul fiert și fripturile sfârâind au îmbiat lumea în preajma bazei sportive din comună, loc de desfășurare a târgului, dar și a spectacolelor care au atras, la lăsatul serii, un public numeros și cu drag de petrecere.

Cei mari au poposit la un pahar de bere și câțiva mititei, cei mici au poftit la acadele, înghețată, jucării sau – minune mare! – standul unde, dacă te dovedeai îndemânatic, te puteai alege cu un trofeu de pluș, într-o variantă actualizată a dughenelor „de tir” din iarmaroacele care, odinioară, își deschideau porțile tot cam pe la mijlocul lunii lui Gustar.

De dimineață, un turneu de mini-fotbal și unul de tenis au atras tineretul dornic de întreceri sportive, după-amiaza primei zi de festival a fost una pentru toate vârstele și gusturile. Unii vizitatori s-au mulțumit cu o simplă… raită de aprovizionare pe la standurile cu pepeni, spre bucuria comercianților care n-au ostenit să-și laude lubenițele, dulci cum doar în verile secetoase ca aceasta și numai în bostănăriile tradiționale mai poți găsi.

„Bune au ieşit anul ăsta, îs ca zahărul şi s-au făcut mari. Am avut una de peste 19 kile şi alta, de 17. Le-am dat la o femeie din Jimbolia – a vrut trei şi neapărat din astea, record – şi a plecat cu lubeniţele acasă. Au şi costat-o, ce-i drept, vreo 50 de lei”, ne spune unul dintre producători. Lângă taraba lui, o familie cu câţiva copii se înfruptă cu sârg dintr-un pepene cu inimă roşie, zemoasă.

O colorată Paradă a portului popular, pornită din centrul Gottlobului, a avut drept destinaţie locul de desfăşurare a festivalului, iar publicul a întâmpinat alaiul cu zâmbete şi aplauze, insistând să imortalizeze cu telefonul mobil frumoasele costume ale participanţilor

Recitalurile susţinute de elevii Şcolii Gimnaziale Gottlob, care au răsfăţat spectatorii cu dansuri şi scenete, graţioasa echipă de majorete din localitatea-gazdă şi ritmurile de fanfară au pregătit terenul pentru momentul oferit, după lăsarea întunericului, de trupa timişoreană Peregrinii, care a încântat asistenţa cu un spectacol medieval, dansuri cu săbii şi jonglerii cu torţe.

Cireaşa de pe tort a fost, cum era şi firesc, concertul susţinut, în premieră în România, de legendara trupă croată Magazin, ale cărei hituri, arhicunoscute şi iubite de tot Banatul, au mers la inima celor care au fredonat alături de ea refrenele nemuritoare ale unor piese precum „, „Put, putujem” sau „Ti si zelja mog zivota”, dar şi altele noi, dar nu mai puţin fermecătoare.

Un feeric foc de artificii a strălucit la miezul nopţii pe cerul Gottlobului, iar cei cu poftă de dans au rămas mult timp după aceea în ringul discotecii desfăşurate în aer liber.

Festivalul Lubeniţei continuă şi astăzi. La ora 19,30, câştigătorii concursurilor din prima zi vor fi răsplătiţi cu diplome şi premii, la fel ca şi perechile din comună care au împlinit 50 de ani de căsnicie.

Un juriu neutru va desemna localnicii cu cele mai arătoase spaţii verzi în faţa casei, care vor fi, de asemenea, laureaţi, iar seara va fi a muzicii populare bănăţene, în compania Auricăi Vaida, a formaţiei de dansuri şi a tarafului condus de Dan Moisă, respectiv soliştilor Mihaela Ianculovici şi Cornel Brici.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Legendara trupă Magazin a făcut spectacol la cel mai dulce festival din Timiş – VIDEO

  1. Magazin au cantat chiar f.frumos. Nici focul de artifici icare a urmat nu a fost mai prejos. Problema a fost cozile imense de la standurile cu mancare, bere. Nu inteleg de ce in alte comune sunt standuri suficiente si in Gottlob nu, la nicio editie.

Lasă un răspuns