Justiția – o treaptă pe scara către Rai

Așa a gândit pictorul Mihai Teodor Olteanu clipa în care strălucirea culorilor din lucrările sale va atinge radiant chintesența unui act înălțător, precum cel al justiției.

Iar momentul acela a început de joi, când, sub denumirea sugestivă de ”Scara Raiului”, o parte dintre creațiile sale, alături de cele ale sculptorului Nicolae Popovici, au fost expuse pe simezele situate pe culoarele Palatului Dicasterial.

Cei prezenți (judecători, avocați, justițiabili, grefieri) la vernisajul găzduit Curtea de Apel Timișoara, au primit cu sufletul deschis dăruirea artistică transpusă chiar și dincolo de acele creații, unii dintre ei apreciind că arta va putea, astfel, îmbrăca spațiul închistat și adesea perceput ca obtuz al instituției într-o aură mai blândă.

Vădit emoționat, cu o sensibilitate aparte, ca întotdeauna, Mihai Teodor Olteanu a vorbit despre legătura dintre artă, justiție și Divinitate, iar profesorul univ. dr. Marcel Tolcea, cu subtilitatea-i caracteristică, a apreciat că și artistul este, până la urmă, un condamnat: la locul de muncă. Despre expoziție au mai vorbit criticul de artă conf. dr. Gabriel Kelemen, dar și Vicarul Eparhial Ionel Popescu, care a transmis un cuvânt de binecuvântare acestui eveniment, dar și celor prezenți, precizând faptul că pictorul Olteanu nu este doar un artist, ci și un om evlavios.

O mențiune care, de altfel, nici nu ar fi putut să fie tăgăduită, câtă vreme autorul, prin această expoziție, a conturat un triunghi (artă – judecată – Divinitate) care țintește către bolta nemărginită cu un țel comun: dăruirea.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare