Judoka lugojeană Loredana Musteţea are o marcă poştală proprie editată de Poşta Finlandeză

Două dintre fostele sportive de excepţie ale catedrei de judo din Lugoj sunt surorile Loredana şi Oana Musteţea. Descoperite de antrenorul Adalbert Batkai, cele două au fost timp de mai mulţi ani componente ale lotului naţional.

În palmares au nenumărate titluri naţionale şi internaţionale. În prezent, cele două surori locuiesc in oraşul Mariehamn din Insula Aland, Finlanda. Pasiunea pentru judo nu le-a făcut să stea departe de sala de antrenament şi nici de competiţiile din ţările Scandinave.
Loredana, este căsătorită şi s-a stabilit în Finlanda din 2007, iar în prezent este unul dintre cei mai apreciaţi antrenori de judo din insulă, cu rezultate remarcabile, atât personale cât şi cu lotul pe care îl pregăteşte.
„În momentul de faţă sunt antrenoare secundă la lotul de seniori, dar particip şi la competiţii. Anul trecut am participat la campionatul mondial desfăşurat la Malaga în Spania, unde am luptat sub culorile României pentru că cetăţenia finlandeză am obţinut-o doar luna trecută. Acum, lupt la seniori de mai bine de doi ani, iar ultimul concurs Nordic Championship a fost în luna mai, în Islanda, unde am obţinut locul 3. Marca poştală tipărită de poşta Finlandeză cu portretul meu, mi-a fost dată ca recunoştinţă pentru medalia de aur pe care am obţinut-o în 2009, la Jocurile Interinsulare (Ospelen) desfăşurate aici. Judo-ul românesc este apreciat şi în Scandinavia, ca de altfel peste tot în lume. Le transmit salutări profesorului meu Adalbert Batkai, tuturor antrenorilor lugojeni şi sportivilor de la Secţia de Judo”, ne-a transmis din Finlanda, Loredana Musteţea. Mezina familiei, Oana, a plecat în Finlanda, în 2012, după ce a revenit de la Lotul Naţional al României.
A luptat la multe întreceri sportive, dintre care ar fi de menţionat: Cupa Finlandei, Finish Judo Open Finlanda, Norge Cup Norvegia, şi multe altele. Dotată cu o constituţie de invidiat şi o ambiţie spartană, e greu să-i faci faţă Oanei, atunci când ea se ambiţionează.
„Eu sunt doar din 2012 aici. Sunt antrenoare la o grupă de copii de 6 – 11 ani şi bineînţeles că mă antrenez şi eu. În 2012 am avut două concursuri în Suedia, unde am luat trei medalii de aur şi am obţinut alte două medalii de argint la Finish Judo Open în Finlanda şi la Norge Cup, în Norvegia. Următorii doi ani, 2013- 2014, am făcut pauză la antrenamente, din cauza unei operaţii la mână. De anul acesta am reintrat în competiţii, unde am reuşit să câştig medalia de bronz, la Naţionalele Finlandei. Şi eu şi Lore suntem foarte apreciate aici, dar sufletul este tot aproape de Lugoj şi de lugojeni”, completează Oana.

redesteptarea.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns