Jimbolia se pregătește de sărbătoare. Direcţia 5 şi Lidia Buble vor întreţine atmosfera

Orașul de la marginea de vest a județului Timiș se pregătește să sărbătorească o nouă ediție a festivalului estival Zilele Jimboliei.

În acest an, edilii au optat să extindă durata manifestărilor la patru zile, între 23 și 26 iulie, programul oficial, deja făcut public, fiind îmbogățit corespunzător.

Astfel, joi, 23 iulie, de la ora 19, pe scena de lângă statuia Sfântului Florian, protectorul urbei, va avea loc un concert susținut de formația ”Jimbo-Drums” și mai mulți soliști ai Casei de Cultură Orășenești, urmând ca a doua zi, de la ora 10, în incinta acestei instituții să aibă loc ceremonia deschiderii oficiale.

Aceasta va fi urmată, în același spațiu, de două lansări de carte (monografiile fiind semnate de Marian Rotaru și Dragomir Ciobanu), vernisarea expoziției ”Ethnos altfel”, precum și, de la ora 11,30, de o a treia lansare editorială, protagonistul fiind, de această dată, artistul vizual timișorean Gabriel Kelemen, cu volumul ”Universilitatea arhetipului sferă-vortex”.

În paralel, la sala de sport ”Wiesenmayer” se va desfășura un dublu turneu de tenis, de masă și de câmp.

De la ora 17, după programul artistic special oferit de Forumul German participanților la întrunirea șvabilor de pretutindeni, la Biblioteca Orășeșească va avea loc un medalion literar, consacrat aniversării a 135 de ani de la nașterea scriitorului Tudor Arghezi, iar de la ora 19, pe scena de la Sfântul Florian se va desfășura un nou concert, de această dată susținut de grupurile ”Vescan”, ”Eremia” și ”Whats Up”. Sala ”Wiesenmayer” și Clubul Elevilor vor găzdui, sâmbătă, de la ora 9,30, alte două turnee (de handbal feminin și masculin și, respectiv, de șah), iar de la ora 10, pe Stadionul ”Unirea” va avea loc și competiția de fotbal.

De la ora 16, ”ostilitățile” se vor muta la Muzeul Presei ”Sever Bocu” (singura instituție de acest gen din estul Europei), care va organiza un simpozion și o expoziție documentară tematică.

Concertul serii va fi susținut trupele ”Direcția 5”, ”Overton”, Alessia”, ”Distinto”, Docia Viorel și Lidia Buble, la ora 24 fiind programat tradiționalul foc de artificii. Zilele Jimboliei vor continua și duminică, cu o liturghie solemnă și un concert susținut, la Biserica romano-catolică, de corul parohiei din Recaș, cu finalele turneelor de fotbal și tenis (stabilite pentru orele 10 și, respectiv, 15), în paralel fiind programate două spectacole de divertisment organizate de Clubul Rotary pe terenul de fotbal ”Thierjung”.

De la ora 16,30, pe scena de la Sfântul Florian vor evolua grupurile muzicale ”Happy Jumpers” din Pusztamerges, Ungaria și ”Shema Quartet” din Oțelu Roșu, în continuare urmând să se desfășoare un spectacol folcloric susținut de Zorica Savu, Nelu Rogobete, Liliana Pricop, Iustina Span, Carmen Ienci, Ramona Roescu, Cornel Brici și Andreea Voica, iar de la ora 21, o seară muzicală pentru tineret, cu acorduri de discotecă.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns