Investiție de un miliard de euro la 200 km de Timișoara. 2.500 de noi locuri de muncă

Gigantul auto german Daimler a pus zilele trecute piatra de temelie pentru o nouă fabrică, de un miliard de euro, la baza sa din Kecskemet, oraş aflat la 90 de kilometri de Budapesta și la 230 km de Timișoara.

Capitala Ungariei şi Kecskemet sunt legate prin autostrada M5. Noua fabrică, a doua pe care Daimler o are în Ungaria, va fi una „flexibilă”, unde se vor produce atât motoare cu combustie internă, cât şi automobile electrice. Producţia va începe în 2020. Uzina va crea 2.500 de locuri de muncă.

CITEȘTE ȘI: Investiții mari într-o fostă localitate șvăbească din județul Timiș

Compania germană a produs anul trecut în Ungaria 190.000 de autovehicule, cu 4% mai multe decât în 2016. Veniturile centrului de producţie de la Kecskemét au urcat şi ele cu 4%, la 3,6 miliarde de euro, iar profitul, spun oficialii companiei, este reinvestit în dezvoltare, cum ar fi pentru construirea unei fabrici de şasiuri de 580 de milioane de euro.

În prezent, Daimler, care produce maşinile Mercedes-Benz, are 4.000 de angajaţi la baza sa din Kecskemet. În toamna anului trecut, compania a început dezvoltarea unui centru de pregătire profesională de 9,4 mil. euro la Kecskemet. Investiţia este susţinută de guvern cu subvenţii de 1,9 milioane euro.

Vă reamintim că Sânandrei, localitate aflată la câțiva kilometri de Timișoara, a fost luată în calcul, în anii 2000, pentru o eventuală amplasare a unei fabrici Daimler, dar un mare impediment – poate cel mai serios – a fost în acea perioadă lipsa unei autostrăzi directe până în Vest.

Despre construirea unei uzine Daimler în județul Timiș s-a vorbit și acum câțiva ani, dar investiția nu s-a concretizat…, fiind preferat orașul Kecskemet.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Investiție de un miliard de euro la 200 km de Timișoara. 2.500 de noi locuri de muncă

  1. Păi Românica are doar un centenar, cam cât bunica ungurilor. Noi ne batem cu pumnii în piept, suntem primii la declarații și planuri, dar ne curg mucii când vine vorba de infrastructură.

Lasă un răspuns