Instrumentistul Doru Țăranu: “Nu mă văd trăind fără muzică…„

Instrumentistul Doru Țăranu: “Nu mă văd trăind fără muzică...„

– În această perioadă sărbătoriți două evenimente importante pentru dumneavoastră. Unul legat de carieră și o aniversare personală. Vă rog să ne dați mai multe detalii…

– Fiecare om are povestea sa de viață, iar în cazul meu aceasta este legată întru totul de muzică. Luna aceasta împlinesc 56 de ani și anul acesta, 40 de ani de activitate muzicală. Acum 50 de ani , când am împlinit 6 ani, tatăl meu, care anul trecut ne-a părăsit, mi-a cumpărat un acordeon și, de atunci până acum, visele mele au fost în primul rând legate de muzică.

În anul 1980 , la 16 ani mi-am luat viața în propriile mâini și am plecat din Bocșa, din casă părintească, cu dorința de a munci și învăța pentru a ajunge un artist cunoscut și îndrăgit de oamenii care iubesc această minune care este folclorul românesc. M-am angajat la întreprinderea Electrotimiș pentru a mă putea întreține și m-am înscris în treapta a două la seral la Liceul de muzică „Ion Vidu”, unde am fost coleg cu mari artiști ai Ansamblului Banatul, precum Luca Novac, Luță Popovici, frații Vincu, Iuliu Dandoti, Aurelian Cristea și alții.

Anul acesta se împlinesc 40 de ani de activitate și sunt mândru de ce am realizat, atât în plan profesional, cât și familial. În anul 1987 m-am căsătorit cu soția mea Dana, iar doi ani mai târziu a venit pe lume fiica noastră, Amalia.

Dragostea pentru folclor am moștenit-o din familie, în special de la rudele din partea tatălui, din comună Vermeș, unde mergeam în copilărie la rugile ce se organizau la sărbători, la balurile tradiționale, unde veneau artiștii acelor vremuri.

– A fost greu să ajungeți până la nivelul la care sunteți astăzi?

– Ca în orice domeniu, nimic nu este ușor. Însă, dacă faci ceea ce faci cu pasiune, dăruire și seriozitate, rezultatele vor fi pe măsură. Muzica a fost pentru mine sursa celor mai mari satisfacții profesionale, nu mă văd trăind fără muzică.

– Ce sfat le-ați da tinerilor care își doresc sa devină cântăreți de muzică populară? Există o cheie a succesului?

– Pentru cei care încep acum această profesie, tot ce le pot spune e că nimic nu se face fără pasiune și multă muncă, serozitate și sacrificii. Însă, dacă îți dorești cu adevărat această meserie și o iubești, nimic nu e prea mult, iar rezultatele vor fi pe măsura dăruirii și seriozității. Iar cea mai mare bucurie și împlinire pentru mine o reprezintă publicul meu.

Interviul cu maestrul Doru Ţăranu, însoţit de mai multe fotografii, a fost publicat în suplimentul cu programe tv al ziarului „Renaşterea bănăţeană” de vineri, 7 februarie 2020.

 


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Instrumentistul Doru Țăranu: “Nu mă văd trăind fără muzică…„

Lasă un răspuns