În Timiş, ca-n Vestul Sălbatic! ”Imagine” cu șoferul-cântăreț din primărie

”Imagine all the people/Living life in peace…”, cântă John Lennon acompaniat de șofer în mașina primăriei. ”You may say I’m a dreamer”… Conducătorul auto ține isonul…

După ce a deschis calea unor trupe mari din rock-ul românesc, timișoreanul Leo Borza susține recitaluri – coveruri după melodiile difuzate la radio – pentru diverși angajați ai primăriei din Moravița, chiar la locul de muncă, respectiv la volanul mașinii.

Pentru primarul localității de la granița cu sârbii – Ioan Fiștea -, șoferul își ia și chitara și, poziționat în fața porții, îi cere: ”Deschide ușa, creștineee…”, după care, în fața auditoriului, trece în revistă mai multe genuri muzicale: muzică ușoară, rock și folk.

 

Un sfert de secol de muzică
Leo Borza – Leonid Titus Borza, după datele din buletin – bătătorește corzile chitarei de un sfert de secol. Primele note și le-a însușit la Casa Tineretului din Timișoara, după care a studiat individual.

”Cânt zilnic, în special seara, când am mai mult timp”, spune șoferul-cântăreț.

În tinerețe, omul a cântat în deschiderea trupei Compact și la diverse festivaluri. ”Aveam o trupă, Valahii, cu care abordam un fel de etno-rock și mult folk, dar un folk mai ritmat. Atunci am cântat și la muzicuță. Dar vremea aceea a trecut”, spune Leo Borza, care a dorit să scoată un CD cu Ilie Stepan, dar proiectul nu s-a finalizat.

Timișorean prin naștere, bărbatul este obișnuit să cânte la locul de muncă.

”De profesie sunt optician, meserie pentru care m-am pregătit trei ani la școala postliceală din București. Până la Revoluție am lucrat la Optica. După aceea am lucrat la Teatrul german, ca șef-mașinist și apoi la regie tehnică, organizând scena, luminile, garderoba și recuzita. În urmă cu 15 ani m-am mutat în Moravița, unde am socrii. Soția mea a deschis aici o farmacie, dar n-a mers”, spune Leo Borza.
Pentru soție cântă doar în timpul serviciului
Pe soția sa, Adina, Leo n-a cucerit-o cu vocea și nici cu chitara sau muzicuța. Femeia nu îl ascultă în timp ce cântă acasă, ci își vede de treburi. Câteodată, însă, are parte de un adevărat recital chiar la locul de muncă. Adina Borza, fiind secretar al Primăriei Moravița, mai nimerește câte o cursă cu șoferul-cântăreț…

”Nu pot să spun că soția este un fan al meu. Știu doar că… nu o deranjează să mă audă cântând. Am un băiat, aviator în Austria, care, din punct de vedere muzical, o moștenește pe soție”, spune Leo Borza.

Mașina rulează pe drumul asfaltat în timp ce șoferul trage aer în piept pentru un ultim sprint: ”I hope someday you’ll join us/ And the world will live as one…”.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns