În paşi de dans, prin centrul Timişoarei

Vă e dor de un flash mob? Sâmbătă, 1 septembrie, în jurul orei 17, Parcul „Alpinet” se va transforma în… ring de dans pentru zecile de timişoreni care vor interpreta o coregrafie de West Coast Swing pe melodia „Off to see the world”, de Lukas Graham.

CITEȘTE ȘI: La mai puțin de două sute de kilometri de Timișoara există satul cu drum de marmură, unic în România

Jumătate de oră mai târziu, spectacolul se va muta pe Platoul Bega, în faţa ceasului floral, iar reprezentaţia finală va avea loc la ora 18, în Piaţa Sfântu Gheorghe.

„Aceeași coregrafie se va dansa în prima zi de septembrie în peste 180 de orașe din întreaga lume, printre care Paris, Tokyo, Londra, Hamburg, Brisbane, Tel Aviv, Viena, Buenos Aires, Toronto, Slovenia, Milan, Roma, Lyon, New York, Denver, Los Angeles, Boston.

CITEŞTE ŞI: Incendiu violent în Timiş. O persoană a fost găsită carbonizată

România va fi prezentă cu patru orașe pe harta finală a evenimentului. Alături de urbea de pe Bega se vor afla Aradul, Clujul și Bucureștiul.

CITEȘTE ȘI: Accident cu trei victime pe centura Timișoarei

În 2015, comunitatea dansatorilor din Timișoara a participat pentru prima dată la acest eveniment mondial.

Anul trecut, peste 5.000 de oameni din 170 de orașe și 35 de țări au luat parte la eveniment și ne așteptăm la o creștere semnificativă pentru ediția de anul acesta”, subliniază organizatorii manifestărilor de la Timișoara, reprezentanții Școlii de dans „SwinginSteps”.

West Coast Swing își are rădăcinile în Lindy Hop și este un stil de dans contemporan în pereche, pe ritmuri de o mare diversitate, de la Jazz, Blues, R&B la Cha-cha, Salsa ori Dubstep, fără a exclude alte genuri muzicale de actualitate, cu structura de timpi 4-4.

În absenţa unui pas de bază, acest tip de dans oferă ambilor parteneri posibilitatea de a se lăsa învăluiţi de inspiraţie, de a improviza şi de a se distra în voie.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns