Ilie Koş, cu gândul la o medalie >> Pugiliştii din Sânnicolau Mare vor reprezenta clubul Unirea la competiţii de rang înalt în 2016

După reabilitarea sălii de box din Sânnicolau Mare, elevii reputatului tehnician Ilie Koş se antrenează în condiţii optime, ei pregătind competiţiile la nivel naţional la care vor participa în acest an.

Obiectivul celui care se ocupă de destinul pugiliştilor din cel mai vestic oraş al ţării este obţinerea unei medalii pe plan intern.

„Pe mine mă interesează performanţa şi sper ca în acest an să reuşesc să fac ceva pentru a obţine, la tineret, o medalie prin Johnatan Farcaş. Îmi pun mari speranţe în el, este un copil foarte dotat şi cuminte. La seniori îl avem pe Ciprian Pomuţ, promite şi el. Alexandru Picu este la cadeţi, fratele său, Bogdan, a trecut la seniori, unde este cam crud. Nu îl folosesc pentru că nu vreau să fie carne de tun, să-l arunc în competiţie şi să risc să-l pierd definitiv. Nu vreau să zic că toţi pot fi medaliaţi, dar sper să obţinem măcar o clasare pe podium. Este bine să fii optimist când faci un lucru”, ne-a spus Ilie Koş, referindu-se la cei mai buni pugilişti de la clubul Unirea.

Numărul celor care iau drumul sălii de box din Sânnicolau Mare este tot mai mare, spre bucuria celui care şi-a făcut un nume în antrenorat la cluburile timişorene CFR şi AEM.

Mai nou, maestrul Koş, cum îi spun cei din lumea boxului, are în pregătire şi trei fete.

„Vor veni, treptat, tot mai mulţi copii în sala de box. Numărul sportivilor oricum este în creştere, ceea ce mă bucură. Avem şi trei fete care s-au arătat dornice de a practica boxul. Sper să realizez ceva şi cu ele. Au venit să facă ceva util, este important şi pentru sănătatea lor. Nu este uşor. Ca antrenor, munca de selecţie, în orice colţ al ţării te-ai afla, este una destul de grea, mai ales că la ora actuală copiii nu prea mai sunt atraşi de sporturile de contact. În Sânnicolau Mare este şi sensei Zoltan Nagy, care se ocupă de karate, are copii mici, de la şase la 15 ani. Este un lucru foarte bun că se implică şi comunitatea, suntem sprijiniţi de conducerea clubului, în frunte cu Flavius Sitaru, şi de către cei din primărie, de viceprimarul Radu Asaftei şi de primarul Dănuţ Groza. Ei sunt oameni cărora le place sportul şi doresc foarte mult ca fenomenul sportiv să ia o amploare mai mare în Sânnicolau Mare, indiferent de ramură, fotbal, box, karate sau handbal. Numărul sportivilor va creşte tot mai mult şi se va vedea, în timp, rodul muncii noastre, a antrenorilor”, ne-a mai spus Ilie Koş.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Ilie Koş, cu gândul la o medalie >> Pugiliştii din Sânnicolau Mare vor reprezenta clubul Unirea la competiţii de rang înalt în 2016

Lasă un răspuns