Futsal: Debut cu dreptul în preliminariile Cupei Mondiale

Robert Lupu, aflat la primul său meci oficial ca antrenor al naţionalei de futsal a României, a bifat şi primul succes în dueluri cu miză, 5-1 contra reprezentativei similare a Norvegiei, în cadrul grupei de calificare la Cupa Mondială, ale cărei partide se desfăşoară în Portugalia.

Sala „Pavilhão Desportivo Municipal da Póvoa de Varzim” a găzduit, aseară, meciurile rundei inaugurale, câştigate la aceeaşi diferenţă de scor de Portugalia şi România, ţara-gazdă impunându-se cu 6-2 în faţa Poloniei.

Forţat de context, selecţionerul Robert Lupu a fost nevoit să se treacă pe foaia oficială şi ca jucător, fiind rezervă la fluierul de start al meciului cu echipa scandinavă.

 

A marcat şi portarul Informaticii

Cu Iancu, Răducu, Stoica, Csoma şi Safar în formula de început, România a deschis scorul repede, execuţia lui Csoma ducând la autogolul lui Achrifi (min. 2). Cristian Matei a mărit avantajul României (min. 7), stabilind scorul primei reprize: 2-0.

Norvegia a revenit în joc prin reuşita lui Skaga (min. 28), dar Mimi Stoica a refăcut diferenţa de două goluri (min. 34). Finalul a aparţinut tricolorilor, care au marcat de două ori în ultimul minut, prin Emil Răducu şi portarul Vlad Iancu, ultimul fiind un component al lotului prim-divizionarei de futsal Informatica Timişoara.

De la trupa de pe Bega a evoluat împotriva Norvegiei şi Ion Al-Ioani, pe bancă aflându-se, ca lider al staff-ului tehnic, Robert Lupu, antrenor-jucător la reactivata grupare bănăţeană.

Astăzi, de la ora 23, se va juca partida România – Polonia. Tricolorii vor juca şi duminică, de la 18,30, contra Portugaliei.

Sursa foto: frf.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns