Fostul mare fotbalist Johan Cruyff s-a stins din viaţă (MOMENTE MEMORABILE)

O veste cumplită dintr-o clinică din Barcelona cade ca un trăsnet peste faţa fotbalului mondial. Unul dintre cei mai importanţi jucători şi antrenori din istorie a pierdut o luptă inegală cu o boală necruţătoare, cancerul pulmonar.

Celebrul Johan Cruyff a murit în această după-amiază, la vârsta de 68 ani. Olandezul vicecampion mondial în 1974 suferea de cancer pumonar

Fost antrenor al Barcelonei, unde i-a avut elevi pe Hagi şi Gică Popescu, Johan Cruyff a fost diagnosticat cu cancer pulmonar în urmă cu un an şi a fost supus imediat, la o clinică privată din Barcelona, la o serie de teste amănunţite pentru a afla exact stadiul în care se afla boala.

„Pe 24 martie 2016, Johan Cruyff a murit liniştit, în Barcelona, înconjurat de familia lui, după o luptă grea bătălie cu cancerul. E un moment extrem de trist pentru noi toţi şi vă rugăm să ne respectaţi intimitatea familiei în această perioadă” a fost anunţul publicat de efamilia fostului mare fotbalist pe o reţea de socializare.

Johan Cruyff este o figură emblematică pentru ceea ce înseamnă lumea fotbalului. Ca jucător a obţinut trei Cupe ale Campionilor cu Ajax, O Cupa UEFA şi o Cupa Intercontinentală. A primit Balonul de Aur de trei ori, în 1971, 1973 şi 1974 şi a fost Gheata de Aur a Cupei Mondiale din 1974.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns