A fost descoperită o coadă de dinozaur veche de 99 de milioane de ani, conservată perfect

O coadă de dinozaur veche de 99 de milioane de ani conservată în chilimbar a fost descoperită în Myanmar.

Xing Lida, un paleontolog chinez, a găsit specimenul la o piaţă de chilimbar din nordul Myanmarului în apropiere de graniţa cu China.Vânzătorii credeau că în interiorul bucăţii de chilimbar de mărimea unei piersici uscate se află o plantă şi voaiu să vândă bucata pentru a fi folosită în bijuterii.

„Mi-am dat seama că înauntru este mai degrabă un vertebrat, probabil teropod, decât o plantă.“ a declarat paleontologul. „Nu sunt sigur că vânzătorul a înţerles cât de important este acest specimen, dar nu aridicat preţul.“

dinozaur
Ryan McKellar, un paleontolog la muzeul Royal Saskatchwan din Canada, şi co-autor al lucrării care documentează descoperirea a declarat: „Este o descoperire pe care o faci o dată în viaţă. Cele mai fine detalii sunt vizibile în trei dimenisiuni.“

Este prima data cânt un schelet de dinosaur mumificat a fost descoperit. Partea prinsă în chilimbar face parte din secţiunea de la coadă, şi aparţine unui coelurosaurian.
Coelurosauriani erau o specie de dinozaurii asemănătoare cu păsările, acoperiţi de pene.Dinozaurul a cărei coadă a fost descoperită în chilimbar avea probabil dimensiunea unei vrăbii.

Creataura ar fi avut o coadă asemănătoare cu un bici, dar acoprită de pene asemănătoare ce cele ale unei păsării.
„Nu sunt chiar monştrii de marimea Godzila cum credeam înainte.“ a încheiat McKellar.

mediafax.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns