Florin Marin, demis de la ACS Poli Timişoara! Variantele sunt Cosmin Contra şi Ioan Andone. „Pe fir” a intrat şi Petre Grigoraş

Înfrângerea de la Craiova, în urma căreia ACS Poli a căzut pe un loc retrogradabil, nu a rămas fără urmări. Luni dimineaţă, antrenorul Florin Marin a fost demis, primarul Nicolae Robu sunându-l pe Cosmin Contra pentru a-i propune să devină „principal” al formaţiei alb-violete până la vară.

„Guriţă”, rămas fără angajament după despărţirea de chinezii de la Guangzhou R&F, a cerut timp de gândire până astăzi. Edilul-şef al oraşului de pe Bega a detaliat pe Facebook:

„Din păcate, rezultatele echipei de fotbal reprezentative a Timişoarei, ACS Poli, au fost, pe aproape întreg parcursul campionatului, dar mai ales în ultima vreme, total necorespunzătoare, mult sub nivelul aşteptărilor fanilor ei şi ale oricărui timişorean devotat oraşului. Prin urmare, la un moment dat, s-a impus despărţirea de antrenorul Dan Alexa, polist de suflet, fost căpitan al echipei în una din cele mai performante variante ale ei din întreaga istorie. Continuatorul lui Dan Alexa la cârma băncii tehnice, profesorul Florin Marin, un antrenor experimentat şi un om de calitate atât cât l-am cunoscut eu în această perioadă, un om care a pus suflet în pregătirea echipei, a reuşit, la un moment, să aducă un plus de valoare şi de spectaculozitate jocului, dându-ne speranţe că aceste schimbări evidente în bine se vor materializa şi în victorii şi în, final, în puncte atrase. Din păcate, nu s-a întâmplat aşa. Echipa a ajuns, după înfrângerea de ieri de la Craiova şi după rezultatele din ce în ce mai strălucitoare ale echipelor din Voluntari şi Chiajna, pe penultimul loc, un loc direct retrogradabil. În situaţia creată, inevitabil, a sosit vremea despărţirii de Florin Marin. Eu îi mulţumesc domnului profesor Florin Marin pentru strădanii şi pentru înţelegerea amiabilă, în respect reciproc, a nevoii de schimbare. Încă nu avem o variantă de continuare. Prima opţiune, pentru mine, este, în continuare, Cosmin Contra. Am discutat astăzi cu dânsul şi mi-a cerut păsuire până diseară, eventual până mâine dimineaţă. Am fost de acord, aşteptăm răspunsul său ferm până mâine la ora 10. Fac apel la toţi iubitorii de Poli să rămână alături de echipă acum, când este atâta nevoie de suportul lor! Timişoara merită să rămână pe prima scenă fotbalistică a ţării şi poate rămâne! Haideţi, stimaţi şi dragi timişoreni, să o demonstrăm! La rugby suntem cei mai tari! La handbal ne-am calificat în play-off! La baschet avem toate şansele să rămânem pe prima scenă! Şi toate acestea cu suportul semnificativ al Primăriei! De la toamnă, regulile finanţării fotbalului se vor schimba şi, rămânând în Liga I, vom putea reintra în zona de elită a acesteia!”.

Titlul pe care l-a ales Nicolae Robu pentru postarea de pe Facebook este „Când în fotbal nu sunt rezultate, primul schimbat este antrenorul! Poli nu poate face excepţie!”.

Florin Marin a plecat după meciul de la Craiova în Capitală, de unde va reveni marţi la Timişoara pentru a-şi rezilia contractul cu ACS Poli Timişoara.

De la vară, echipa alb-violetă ar putea fi preluată de Ioan Andone, antrenor care s-a aflat la unul dintre meciurile precedente în tribuna oficială a stadionului „Dan Păltinişanu”.

 

O variantă de ultimă oră este Petre Grigoraş, care a fost sunat luni seară. De la el se aşteaptă un răspuns tot marţi!


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns