Flavius Biea aşteaptă viza pentru Canada

* După ce va rezolva problema actelor, pugilistul timişorean va trece din nou Atlanticul, urmând să se stabilească la Montreal
* Ulterior, el îşi va cunoaşte adversarul din cel de-al zecelea meci la profesionişti şi va depune toate diligenţele în vederea obţinerii permisului de a boxa în Statele Unite ale Americii

Câteva săptămâni îl mai despart pe Flavius Biea de obţinerea vizei de lucru în Canada, moment aşteptat cu mult interest de pugilistul timişorean şi de soţia sa.

Cu nouă victorii din tot atâtea meciuri disputate în ringul profesioniştilor, fostul campion mondial şi european de cadeţi se pregăteşte intens în aceste zile la sala CS Banatul de pe strada Nera, avându-i aproape pe antrenorii Gheorghe Biea şi Ştefan Mercea.

După ce va rezolva cu actele, el va lua definitiv drumul Canadei şi totodată îşi va cunoaşte următorul adversar.

Flavius Biea aşteaptă să urce din nou în ring în cel târziu în aprilie şi ne-a dezvăluit că intenţionează să-şi depună actele pentru a primi viză şi pentru Statele Unite ale Americii, unde îşi doreşte de mult timp să boxeze.

„Am reluat pregătirile, am făcut pauză doar câteva zile, de sărbători. Nu am primit un program pentru antrenamentele de la Timişoara, am fost de trei ori în Canada anul trecut şi ştiu ce am de făcut aici. Vorbesc cu Lucian Bute şi cu managerul meu, Cristi Gănescu, ei mă îndrumă ce să fac, dar totul depinde de mine, de starea mea. Mă pregătesc aici cu unchiul meu şi cu Ştefan Mercea, un antrenor din Suedia. Este bine că am aici pe cineva care să mă împingă tot timpul de la spate. Nu că n-aş fi conştiincios, dar este bine să ai pe cineva care să stea tot timpul lângă tine într-un fel sau în altul. Mă pregătesc pentru ce urmează. Am perspective frumoase pentru 2016, sper să îmi depăşesc limitele în acest an. Eu şi soţia mea am depus actele pentru a primi viză de lucru în Canada, aşteptăm să o primim, probabil că va dura încă o lună şi jumătate până se rezolvă totul, după care vom pleca acolo. Cel mai târziu în luna aprilie voi urca din nou în ring în Canada. Încă nu ştiu cu cine voi boxa, am vorbit cu managerul meu, Cristi Gănescu, care mi-a spus că până nu primesc viza nu va fi stabilit următorul meu adversar. Nu ştie în ce gală mă va băga. Când voi ajunge în Canada îmi voi depune actele şi pentru a primi viză de America şi probabil că în viitor voi boxa şi acolo”, ne-a declarat Flavius Biea.

Câte runde va avea următoarea întâlnire din ringul profesioniştilor? „În primele 15 meciuri trebuie să calc drept, să merg pe linie, să nu fac paşi greşiţi, indiferent de adversarii pe care îi întâlnesc. Aşa cum am mai spus, în trei ani vreau să ajung la titlul mondial, deci până atunci nu am voie să mă împiedic de nimeni. Şi nici după ce voi ajunge sus n-am să o fac. Pentru asta mă pregătesc, pentru marea performanţă. În Canada am avut două meciuri de şase şi, respectiv, opt reprize. Probabil că voi mai avea două meciuri de opt reprize şi apoi voi boxa zece runde. Asta depinde de pregătirea mea, la fel şi cât de repede ajung să boxez pentru titlul mondial. Se poate ajunge la titlul mondial şi la al 13-lea meci, nu neapărat la al 20-lea. Când voi afla cu cine boxez voi cunoaşte şi câte runde va avea acel meci şi care va fi durata maximă de pregătire pentru respectiva întâlnire. La profesionişti, fiecare boxer se pregăteşte individual şi ştie în cât timp va atinge vârful de formă pentru următorul meci”, ne-a mai spus pugilistul timişorean.

 

„Nistor va lua drumul Americii”
Flavius Biea îi prevede un viitor frumos în boxul profesionist lui Mihai Nistor, primul boxer român calificat la Jocurile Olimpice de la Rio: „Cred că şi Mihai Nistor va trece la celelalte federaţii de profesionişti, nu va rămâne la AIBA, şi va lua cât de curând drumul Americii. Toţi vor să devină campioni mondiali şi să câştige cât mai mulţi bani. Nu cred că el a făcut mulţi bani boxând la AIBA, este o federaţie aflată la început de drum. El are un staff bun în spate, care îl va îndruma pe drumul cel bun. Este un boxer care munceşte mult, este campion mondial la AIBA. Îl avem şi pe Bogdan Juratoni, cu care m-am întâlnit în urmă cu două săptămâni, când mi-am depus actele pentru Canada la Bucureşti. Se pregăteşte intens, are mari şanse să se califice şi el la Olimpiadă”.

 

„Bute şi Jo Jo Dan vor mai boxa pentru centura mondială”
Antrenându-se anul trecut la Montreal alături de Lucian Bute, Jo Jo Dan şi Bogdan Dinu, Flavius Biea s-a apropiat de cei trei boxeri români şi de managerul Cristi Gănescu. Pe fostul campion mondial în versiunea IBF la categoria semimijlocie îl vede urcând din nou în ring pentru o centură importantă. Şi lui Jo Jo Dan îi prevede un an în care va boxa cu titlul pe masă.

Biea Bute Ganescu„Am ţinut legătura cu Lucian şi cu Jo Jo. După meciul cu DeGale, Lucian este încrezător. Au văzut probabil toţi românii că a fost cel mai bun meci al său de până acum, s-a pregătit la maximum, am fost cu el şi am văzut cum se antrenează. Cred că are mari şanse să boxeze din nou pentru titlul mondial, nu cred că se va opri aici, nu şi-a spus încă ultimul cuvânt. Cred că Jo Jo Dan va boxa din nou pentru centura mondială în acest an, Cristi Gănescu îi va găsi o portiţă şi el va urca din nou în ring pentru titlu. E activ, se pregăteşte în sala de box, aste este cel mai important pentru un boxer, să fie pregătit tot timpul pentru orice i se iveşte”, ne-a mai spus Flavius Biea.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns