Film având în rolul principal o actriţă din Timişoara, acceptat la Berlinală

Cu puţin timp în urmă, se anunţa participarea peliculei „Fotbal Infinit” de Corneliu Porumboiu la secţiunea „Forum” a Festivalului de Film de la Berlin (15-25 februarie). O altă creaţie cinematografică românească, având în rolul principal o actriţă din Timişoara, a fost acceptată în competiţia Berlinalei.

Este vorba despre „Lemonade/ Luna de miere”, cel dintâi lungmetraj al Ioanei Uricaru (coregizor, printre altele, al excelentului film colectiv „Amintiri din Epoca de Aur”, al scurtmetrajului „Stopover” şi al documentarului „National Treasure”).

Produs de Cristian Mungiu, cu care regizoarea colaborează încă din 1994, când şi-au început amândoi studiile cinematografice la Bucureşti, filmul se construieşte în jurul personajului Mara, o mamă singură care vrea s-o ia de la capăt în America printr-un mariaj cu un american, dar care descoperă că Ţara tuturor posibilităţilor nu seamănă deloc cu tărâmul visurilor ei.

Mălina Manovici, actriţă colaboratoare a Teatrului Naţional din Timişoara, pe care cinefilii au văzut-o jucând şi în pelicula „Bacalaureat” a lui Mungiu, este interpreta personajului principal din „Lemonade”, într-o distribuţie din care mai fac parte Steve Bacic, Dylan Scott Smith, Milan Hurduc şi Ruxandra Maniu.

Filmul reprezintă un portret interesant al societăţii americane pe care Ioana Uricaru, trăitoare de mulţi ani în SUA şi autoare, de asemenea, a scenariului acestui lungmetraj, îl desenează în linii dure. Pelicula, care va avea premiera mondială în cadrul Berlinalei, va concura în cadrul secţiunii „Panorama”, cu alte 46 de producţii din 40 de ţări, printre care care Marea Britanie, Franţa, Spania, Elveţia, Italia, India şi Brazilia.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns