Festivalul de o zi, bucurii pentru copii

Un mini-maraton teatral, cu actori și păpușari din Serbia, Ungaria și România, stă gata să înceapă pe scena Teatrului pentru Copii și Tineri „Merlin” din Timişoara, care se pregăteşte pentru cea de-a doua ediţie a „Festivalului de o zi”. Acesta va avea loc mâine şi va aduce în faţa celui mai sincer şi mai proaspăt public nu mai puţin de patru spectacole, dintre care trei dedicate prichindeilor, iar al patrulea – celor care au păşit deja în lumea adolescenţei.

Manifestarea se deschide mâine, la sediul instituţiei, la ora 11,30, cu producţia „Pe întuneric nu văd să dorm” a Teatrului de Păpuşi „Kövér Béla“ din Szeged, Ungaria, care se va juca în limba maghiară, va dura 50 de minute va fi potrivită pentru copiii mai mari de patru ani. La ora 14, puştimea care a depăşit vârsta de şase ani este aşteptată la „Povești meșteșugite”, depănate pentru ei, vreme de alte 50 de minute, de artiştii Teatrului pentru Copii din Subotica, Serbia, care-şi vor interpreta rolurile tot în maghiară.

La ora 16, puştimea de vârste cuprinse între doi şi şapte ani are întâlnire cu „Omuleț”, în spectacolul omonim al Trupei „Arcadia” de la Teatrul „Regina Maria”, iar cei ce vor onora invitația vor face cunoștință, în doar 30 de minute, cu un băieţel năzdrăvan şi curios care, în urma unei căzături pe cinste, reuşeşte să-şi rătăcească părticele din corp.

Picioruşele, mânuţele, ochişorii, urechiuşele, gura, chiar şi mereu înfometata burtică se ascund ştrengăreşte prin pădure şi încep a se ţine de şotii, numai să nu asculte porunca de a se reîntregi.

Această joacă pe care spectacolul o propune are un dublu scop formativ, deoarece nu numai că deschide porţile universului teatral unui public atât de tânăr, ci îl şi învaţă, prin intermediul artei, care sunt părţile corpului uman, ce denumire are fiecare şi ce simţ o caracterizează.

Copiii vor avea parte, astfel, de o călătorie senzorială educativă, iar părinţii vor avea posibilitatea de a-i asista în procesul de familiarizare cu elementele spaţiului de teatru (public, lumini, sunete, spaţiu închis) într-o atmosferă delicată, blândă şi răbdătoare.

Tineretului i se adresează one man show-ul „America, America”, adus în festival de actorul arădean Zoltan Lovas. Titlul original al acestui spectacol de 60 de minute, interactiv și plin de umor, este „Apropo, aţi chemat pompierii?”, iar regia aparține Lianei Didilescu. Povestea lui a început cu aproape 15 ani în urmă, iar de la premieră până în prezent a fost jucat de peste 500 de ori, de fiecare dată cu foarte mare succes.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns