Festival gastronomic nu departe de Timișoara

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș, anunță că sâmbătă va avea loc prima ediție a Festivalului Păturatei, manifestare organizată în colaborare cu Primăria Ciacova.

Evenimentul este menit să pună în lumină potențialul turistic al orașului Ciacova mizând pe componenta gastronomiei. Oaspeții sunt invitați să descopere „păturata pe crumpi”, un fel de mâncare tradițional pe care până astăzi fiecare familie din zonă l-a interpretat trecându-l prin filtrul timpului, al gustului, dar și al posibilităților financiare, pentru că – deși la origini păturata era o rețetă simplă, din aluat și cartofi – multe dintre familii au reinterpretat-o și au introdus carnea sau cârnații în componența rețetei.

Festivalul păturatei va oferi ocazia de a descoperi alte atracții ale orașului aflat la doar 35 de kilometri de Timisoara, între obiectivele turistice importante numărându-se Muzeul Ciacova, Casa Dositej Obradovic sau Biserica din Cebza.

Deschiderea oficială va avea loc la ora 17, la ora 18 trecându-se la degustarea păturatelor, pregătite chiar în Piața Cetății de cele cinci echipe care și-au anunțat participarea.

Între timp, de la ora 17,15 până la ora 23, pe scena din Piața Cetății se va desfășura un program artistic, având invitați interpreți și dansatori. Cea mai reușită păturată va fi desemnată de un juriu, care va acorda și premii.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns