Festival de bucate bănățene: păpricaș, plăcintă cu brânză și cu ludaie, colăcei, pește şi alte bunătăţi

Bănățeanul se mândrește cu bucatele sale gustoase și tocmai de aceea de Ziua Națională a României, în comuna timişeană Sacoșu Turcesc, doi oameni cu dragoste față de locul natal au organizat un concurs de mâncare tradițională bănățeană.

Evenimentul, aflat la prima ediție,  va avea loc la căminul cultural din comună, de la ora 10. Potrivit Danielei Crainic, una dintre organizatoare, vor fi reprezentanți din toate cele șase sate aparținătoare – Berini, Icloda, Otvești, Stamora Română, Uliuc și Unip, dar și din Sacoșu Turcesc care vor prepara pe loc mâncăruri ca-n Banat. Gospodinele vor veni cu prăjituri, fiecare dintre ele având ocazia să-și expună creațiile culinare.

CITEŞTE ŞI: Reveniri spectaculoase la Prefectura Timiş

Nu vor lipsi păpricașul, plăcinta cu brânză și cu ludaie, colăceii, pește și alte preparate specifice, preparate pe loc. Evenimentul va fi susținut de participanți, iar cei care doresc să-i ajute pe copiii cu nevoi speciale pot contribui financiar, prin intermediul Asociației Lunca Pogănișului.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 Răspunsuri “Festival de bucate bănățene: păpricaș, plăcintă cu brânză și cu ludaie, colăcei, pește şi alte bunătăţi

  1. ma voi corecta,adica eu cind fac gulas il fierb in ceaun si mai are si suport,iar cazan am vazut la cantina unde se pregatea ciorbele.nu va suparati nu toata lumea este perfect!!

  2. Gulașul, se face în ,,bogracs” !!! Ce faci tu, e altceva ! Degeaba te oftici ; exprimarea ta, din punct de vedere gramatical, e ZERO !!! Nu mai posta …

  3. nu are nimic cu GRAMATICA stiu ca sint cazane si eu fac in asa cazane gulas dar la prima vedere iti trece pofta de mincare se putea prezenta altfel.

Lasă un răspuns